ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς το λευκό βαν «έδεσε» την υπόθεση - Έρχονται νέες συλλήψεις

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς το λευκό βαν «έδεσε» την υπόθεση - Έρχονται νέες συλλήψεις

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών έπειτα από τη σύλληψη δύο ατόμων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ - Ο ρόλος του λευκού βαν

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, έπειτα από τη σύλληψη δύο ατόμων που φαίνεται ότι εμπλέκονται στην εγκληματική πράξη.

Πρόκειται για δύο αδέρφια από την Ελλάδα, ηλικίας 40 και 48 ετών με τα αρχικά Ι.Λ και Ε.Λ. , οι οποίοι τον τελευταίο καιρό βρέθηκαν στο στόχαστρο των Αρχών ενώ σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης το οποίο και εκτελέστηκε, όπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ένας εκ των δύο μένει στη Νίκαια και ενώ ο δεύτερος κατοικεί στον Νέο Βουτζά. Μάλιστα η πρώτη περιοχή έχει μεγάλη σημασία στην υπόθεση, καθώς εκεί βρίσκεται η εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών, στην οποία ανήκει το λευκό βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Αυτό όμως που δεν αποκλείουν οι Αρχές είναι το ενδεχόμενο ένας από τους δύο συλληφθέντες να είχε πιο ενεργό ρόλο στο αιματηρό περιστατικό. Μάλιστα η ΕΛΑΣ θεωρεί πιθανό ένας εκ των δύο να ήταν τελικά ο εκτελεστής του δημοσιογράφου.

Αμφότεροι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί, Σάββατο 29 Απριλίου, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Έρχονται και νέες συλλήψεις

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών έχουν μπει ακόμη δυο πρόσωπα και όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Όπως αναφέρει το MEGA, το δύσκολο της υπόθεσης είναι πως ένας από τους δύο συλληφθέντες θα πρέπει να ομολογήσει τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αλλά το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η αστυνομία έχει σαφή εικόνα για το ποια ήταν τα άτομα που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι Αρχές έχουν χαρτογραφήσει τα πρόσωπα, τους δράστες, αλλά και τα κίνητρα της δολοφονίας, τα οποία φέρονται να αφορούν τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου τα οποία είχαν ενοχλήσει άτομα του χώρου του οργανωμένου εγκλήματος.

Ένα άτομο αναζητείται φέρεται να είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές έχουν φτάσει στα ίχνη του από συνομιλίες που είχε με τους συλληφθέντες, ενώ το εν λόγω πρόσωπο είχε κατηγορηθεί για υπόθεση εκβιασμού πριν από επτά χρόνια περίπου.

Μαζί με αυτόν, αναζητείται και ένας ακόμη άνδρας, επίσης κατηγορούμενος για εκβιάσεις, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και φέρεται να έχει συντονιστικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου.

Πώς το λευκό βαν «έδεσε» την υπόθεση

Κάθε κάμερα ασφαλείας εξεταζόταν με μεγάλη προσοχή προκειμένου η Αστυνομία να φτάσει στους δύο συνεργούς των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ.

Προηγήθηκε ο εντοπισμός μιας μηχανής και στη συνέχεια ένα λευκό βαν. Στοιχεία που συνδυάστηκαν με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη τη μέρα εκείνα τα λεπτά.

Ενα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι πως το ίδιο λευκό όχημα εντοπίζεται και την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ. Μάλιστα φαίνεται ότι ανήκει στη σύζυγο ενός εκ των δύο αδελφών που συνελήφθησαν, η οποία διατηρεί εταιρία καθαρισμού στα δυτικά προάστια.

Εξετάζεται το ενδέχομενο οι δράστες να πήγαν εκείνη τη μέρα για κατόπτευση χώρου ή μπορεί ακόμα και να ματαίωσαν την εκτέλεση. Οι κάμερες ασφαλείας έχουν «συλλάβει» όλη τη διαδρομή διαφυγής τους και τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της ασφάλειας είναι «δεμένα».

Φαίνεται επίσης, σύμφωνα με το STAR, ότι κάποιο σημείο η μηχανή μένει μόνο με τον οδηγό και εικάζεται πως το λευκό βαν φυγάδευσε τον συνεπιβάτη και εκτελεστή της εν ψυχρώ δολοφονίας.

«Αρχίζει να δικαιώνεται η μνήμη του» - Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ στο Newsbomb.gr

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, μετά τις δύο συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τη δολοφονία του συζύγου της Γιώργου Καραϊβάζ, δήλωσε στο Newsbomb.gr: «Αρχίζει να δικαιώνεται η μνήμη του Γιώργου. Eυχαριστώ την ελληνική αστυνομία».

Σχετικές ειδήσεις