ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα λάθη που έκαναν οι εκτελεστές – Ποιος ο ρόλος του «θαμνάκια»

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα λάθη που έκαναν οι εκτελεστές – Ποιος ο ρόλος του «θαμνάκια»

Γιώργος Καραϊβάζ: Υπό τις εντολές του ανθρώπου που ζήτησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου λειτούργησαν οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης. Το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός αναζητούν οι Αρχές. Ο ρόλος του «Θαμνάκια» και η σχέση με τους εκτελεστές.

Η έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ συνεχίζεται από την ΕΛΑΣ, η οποία έχει κάνει αρκετή πρόοδο και ήδη προχώρησε σε δύο συλλήψεις. Στόχος είναι, φυσικά, να βρεθούν όλοι οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι δύο συλλήψεις, μάλιστα, αποτελούν το εφαλτήριο έτσι ώστε να καταφέρει η ΕΛΑΣ να φτάσει και στον ηθικό αυτουργό.

Στον άνθρωπο, δηλαδή, που έδωσε το τελικό «ΟΚ» για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου για τον Γιώργο Καραϊβάζ. Η δικογραφία του Ανθρωποκτονιών κάνει σαφές πως όλοι λειτουργούσαν κάτω από τις οδηγίες ενός συγκεκριμένου ατόμου. Του ανθρώπου που ζήτησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Οι Αρχές, πλέον, είναι σε διαρκή αναζήτηση για να ανακαλύψουν το ποιο ήταν το κίνητρο της δολοφονίας αλλά και ποιος ο ηθικός αυτουργός.

Κομβικό ρόλο σε αυτές τις έρευνες παίζει και ο 53χρονος φυλακισμένος με το προσωνύμιο «Θαμνάκιας», ο οποίος είναι το ένα από τα άλλα τρία πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία μαζί με τους δύο συλληφθέντες. Μάλιστα, οι Αρχές έχουν φτάσει σε στοιχεία όπως το μήνυμα τον Οκτώβριο του 2015, από έναν σκληρό ποινικό ο οποίος δολοφονήθηκε το 2020, προς τον «Θαμνάκια» και στο οποίο αναφερόταν το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ.

Πώς συνδέονται οι εκτελεστές με τον «Θαμνάκια»

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο συλληφθέντες ήταν γνώριμοι των Αρχών από παλαιά. Μέχρι το 2018 φέρονται να ανήκαν σε ομάδα γνωστού νονού της νύχτας με το προσωνύμιο «Καράφλας». Η δολοφονία του, όμως, το 2018 στο Παλαιό Φάληρο τους έκανε να αλλάξουν στρατόπεδο και να περάσουν σε αυτό του «Θαμνάκια».

Ο 53χρονος είχε πέσει κι αυτός θύμα δολοφονικής επίθεσης το 2020, όμως, είχε γλιτώσει και χρειάστηκε μάλιστα και μακρά νοσηλεία του σε νοσοκομείο. Η σχέση που έχει αναπτύξει με τα δύο αδέρφια, τα οποία συνελήφθησαν για τη δολοφονία Καραϊβάζ, έχει μπει στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ μέσα από την οποία μπορεί να αποκαλυφθούν κι άλλες πτυχές της υπόθεσης.

Τα λάθη των εκτελεστών

Το λευκό βαν ήταν αυτό που «έκαψε» τους δύο συλληφθέντες, όπως φαίνεται από τη μέχρι τώρα αποκάλυψη στοιχείων. Η παρουσία του βαν και του δικύκλου που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές, τους «πρόδωσε» στην ΕΛΑΣ η οποία προχώρησε περαιτέρω την έρευνα. Ο συνδυασμός του οπτικού υλικού από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, έδωσε και τις απαντήσεις αλλά και «έδεσε» την υπόθεση έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν οι συλλήψεις.

Το δίκυκλο που αρχικά είχε δύο αναβάτες φαίνεται σε βίντεο από κάμερες στην περιοχή της δολοφονίας να έχει μόνο ένα επιβάτη στη συνέχεια, ενώ με διαφορά 55 δευτερολέπτων περνάει και το λευκό βαν. Φαίνεται, λοιπόν, πως ένας εκ των δύο δραστών επιβιβάστηκε στο βαν. «Δεν θυμάμαι τον λόγο που βρισκόταν εκείνη την ημέρα (ημέρα δολοφονίας) το βαν στην περιοχή του Αλίμου. Η κοινή διαδρομή με το μηχανάκι είναι καθαρή σύμπτωση. Δε μπορώ να θυμηθώ κάτι παραπάνω σχετικά με τις εργασίες που είχα στις οκτώ και εννιά Απριλίου του 2021», φέρεται να είπε ο 48χρονος οδηγός του βαν στην αστυνομία.

Σχετικές ειδήσεις