ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» η Greek Mafia - Πολύ κοντά στον ηθικό αυτουργό οι Αρχές

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» η Greek Mafia - Πολύ κοντά στον ηθικό αυτουργό οι Αρχές

Το κίνητρο που κρύβεται πίσω από την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ φαίνεται πώς έχουν εντοπίσει οι Αρχές το οποίο τους φέρνει όλο και πιο κοντά στον εντολέα της εν ψυχρώ εκτέλεσης

Όλα τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους εξετάζουν οι Αρχές προκειμένου να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και να φτάσουν στη σύλληψη του ηθικού αυτουργού που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα κυκλώματα της Greek Mafia για τα οποία ο δημοσιογράφος φέρεται να είχε πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία στα χέρια του τα οποία και θα αποκάλυπτε, πριν εκτελεστεί εν ψυχρώ τον Απρίλιο του 2021.

Ενδεχομένως, αυτό αποτέλεσε κίνητρο ώστε σιωπήσει για πάντα ο Γιώργος Καραϊβάζ όπως εκτιμά και η δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του, Ρόη Παυλέα.

Σύμφωνα όσα ανέφερε η δικηγόρος, ο δημοσιογράφος θα κατέθετε για υπόθεση της Greek Mafia και γνώριζε πολλά για τον κόσμο της νύχτας:

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν μάρτυρας σε μία υπόθεση που αφορούσε την Greek Mafia και γνωρίζω ότι θα κατέθετε, είχε πει ότι θα τα πει όλα. Υπάρχουν αυτά που έλεγε, τα έγραφε στο blog του, ότι γνώριζε ποιος είναι ο ''άρχοντας της νύχτας''. Είχε πει επίσης ότι γνώριζε ποιος κάνει τις δολοφονίες», δήλωσε η κυρία Παυλέα μιλώντας στο MEGA.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου εκτιμάται ότι κόστισε 300.000 ευρώ, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις της δικηγόρου

«Τα συμβόλαια θανάτου μετριούνται με χρήματα. Ήταν πολύ σημαντικός δημοσιογράφος, είναι σημαντικό αυτό που θα έλεγε. Είναι σίγουρο ότι αυτοί που ζήτησαν να τον σκοτώσουν πλήρωσαν πολύ ακριβά», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Οι άγνωστες συνομιλίες που ακούστηκαν στη δίκη της Greek Mafia

Παράλληλα, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε στοχοποιηθεί από τη Greek Mafia όπως αποδεικνύεται και από συνομιλίες που ακούστηκαν στη δίκη για την υπόθεση, οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η δίκη αφορούσε έρευνα που είχε διεξαχθεί το 2015 από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Στο επίκεντρο τους είχαν βρεθεί τρεις ομάδες εκβιαστών που εισέπρατταν χρήματα από καταστήματα για «προστασία». Η δικογραφία είχε στηριχτεί σε τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των μελών των ομάδων και σε φυσική επιτήρηση των υπόπτων.

Σύμφωνα με τον Alpha, το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ ακούγεται σε μια συνομιλία που είχε ο αρχηγός της μιας εκ των τριών ομάδων με ένα από τα μέλη της, που σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, είχε αναπτύξει φιλική σχέση με αστυνομικούς για να λαμβάνει πληροφορίες για τις έρευνες της αστυνομίας.

Η συνομιλία πραγματοποιείται στις 11 Οκτωβρίου του 2015.

Μέλος Greek Mafia: Έλα, γιατί μου τελείωσε το WhatsApp

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: To WhatsApp, για πες!

Μέλος Greek Mafia: Εε! Καραϊβάζ σου λέει κάτι;

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Είναι δημοσιογράφος;

Μέλος Greek Mafia: Ναι

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι, Καραϊβάζ…

Μέλος Greek Mafia: Ναι, ναι

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι, ναι

Μέλος Greek Mafia: Ωραία από εκεί έχει γίνει η μ…, θα σου πω από κοντά.

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Από εκεί έχει γίνει;

Μέλος Greek Mafia: Ναι, αυτός την έκανε…

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Είσαι σίγουρος γι’ αυτό;;

Μέλος Greek Mafia: 100% και αύριο θα … θα μου δώσουν και το τηλέφωνο, το οποίο έδωσε για να σου κάνουνε άρση.

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Εντάξει, αύριο για να το κοιτάξουν, δηλαδή ποιο τηλέφωνο μας έχει δώσει.

Μέλος Greek Mafia: Ναι έδωσε δικό σου, δικό σου έδωσε το οποίο είναι κλειστό.

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι

Μέλος Greek Mafia: Δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι

Μέλος Greek Mafia: Το κοιτάξανε για 20 ημέρες.

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Ναι

Μέλος Greek Mafia: Και πήγε αυτός ο ίδιος και είπε κάποια πράγματα

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Καλώς! Εεεε αύριο όταν θα βρεις το μηχανάκι να πάμε για καφέ

Μέλος Greek Mafia: Ναι ωραία.

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Εεεε θα μου τα πεις από κοντά, εντάξει…

Μέλος Greek Mafia: Εντάξει…

Αρχηγός Εγκληματικής Οργάνωσης: Πάρε με τηλέφωνο ό,τι ώρα θες αύριο να πάμε να πιούμε καφέ με μηχανάκι άλλο…

Πλησιάζει στον ηθικό αυτουργό η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με τον ενικό γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν όλοι όσοι πήραν μέρος στη δολοφονία.

«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε “στην πιάτσα” έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο κ. Μαυροειδάκος, επισημαίνοντας ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αυτός που έβαλε τη φωνή του συνδικαλισμού στα υπουργικά γραφεία και αυτός που τους βοηθούσε.

«Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου. Δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου», συμπλήρωσε.

«Φαίνεται ότι είναι από άνθρωπο του κοινού ποινικού δικαίου της νύχτας, συμμορίες που λυμαίνονται τη νύχτα τα τελευταία χρόνια και αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους. Νομίζω ότι κάποιο ρεπορτάζ του ή κάπου μεταξύ των ομάδων που σκοτωνόντουσαν, κάποια επαφή που μπορούσε να είχε ο Γιώργος και να γνώριζε κάποια πράγματα, τον έφερε σε αυτό το σημείο, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν ή να υπάρχουν στα χέρια του Γιώργου κάποιες αποδείξεις που να τους ενοχοποιούν. Και από τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνανε, φαινόντουσαν ότι μπορεί να φοβόντουσαν, που να μην ίσχυε κιόλας, ότι ο Καραϊβάζ είχε μιλήσει σε κάποιους αξιωματικούς της αστυνομίας για κάτι πράγματα που γνώριζε. Μπορεί και αυτό να τους φόβισε σε κάτι» προσέθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Σχετικές ειδήσεις