ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο ένας κατηγορούμενος εξαφάνισε το κινητό του λίγο πριν συλληφθεί

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο ένας κατηγορούμενος εξαφάνισε το κινητό του λίγο πριν συλληφθεί

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέες αποκαλύψεις για τη σύλληψη των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έρχονται φως της δημοσιότητας - «Έρχεται» νέος κύκλος συλλήψεων - Τι λέει στις δύο καταθέσεις του ο 48χρονος ιδιοκτήτης του βαν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, προχώρησε -πριν τη σύλληψη του- σε μία ιδιαίτερα επιβαρυντική κίνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης εξαφάνισε το κινητό του τηλέφωνο με αποτέλεσμα τα κρίσιμα δεδομένα που περιείχε η συσκευή (όπως τα μηνύματα, οι κλήσεις, οι επαφές αλλά και τα βίντεο) να εξαφανιστούν.

Κατά τις αστυνομικές πηγές, η κίνηση αυτή του δράστη δείχνει πως ήθελε να κρύψει στοιχεία και πως δεν είναι τυχαίο που οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ποτέ τη συσκευή. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο κατηγορούμενος πρώτα έμαθε πως συνελήφθη ο αδερφός και μετά αποφάσισε να εξαφανίσει το κινητό του τηλέφωνο.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open:

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει το σενάριο να άλλαξε ο οδηγός της μοτοσικλέτας μετά την δολοφονία

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου, τον Απρίλιο του 2021, στον Άλιμο, με τις δύο συλλήψεις να θεωρούνται μόνο η αρχή.

Από την επεξεργασία που έχουν κάνει οι αστυνομικοί στα εκατοντάδες βίντεο που έχουν στην κατοχή τους εξετάζουν πλέον και δεύτερο σενάριο δηλαδή και οι δυο εκτελεστές να κατέβηκαν από την μηχανή και ο ένας που τον βλέπουμε μόνο του να είναι ένα τρίτο πρόσωπο της υπόθεσης.

Εξετάζεται πλέον και τα δύο άτομα να αποβιβάστηκαν από την μηχανή και το δεύτερο άτομο που βλέπουμε στο λευκό βαν να είναι εκείνος που ανέβηκε στην μηχανή.

Άρα πια γίνεται λόγος και για τρίτο πρόσωπο και μάλιστα μπορεί να έχουν οι αρχές και την εικόνα του, κι αυτό γιατί φορούσε άλλο μπουφάν στα στιγμιότυπα που τον έχουν καταγράψει, μετά την στιγμή που αποβιβάζεται από το βαν το ένα από τα δύο άτομα και κατόπιν να φορά άλλο χρώμα μπουφάν και κράνος.

Οι αρχές θεωρούν πολύ δύσκολο από την στιγμή που είχαν διαπράξει ένα τόσο σοβαρό έγκλημα να είχαν τον χρόνο στη διάθεσή τους να αλλάξουν και ρούχα.

Το «μυστικό» προφίλ επικοινωνίας των συλληφθέντων στα κοινωνικά δίκτυα

Επιπλέον η αστυνομία γνωρίζει ότι υπήρχε εταιρεία καθαρισμού βιτρίνα στην υπόθεση όμως τώρα μπαίνει στο μικροσκόπιο και μια δεύτερη και υπάρχει αίτημα στην facebook για στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να υπάρχει και δεύτερη εταιρεία – βιτρίνα στην διάθεση των δύο αδελφών, στηνοποία ωστόσο δεν φαίνονται οι ίδιοι, αλλά η σύντροφος μία εκ των δύο αδελφών συλληφθέντων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προφίλ στο facebook και μέσα από αυτό το προφίλ φαίνεται να έχουν γίνει πολλές ύποπτες συνομιλίες.

Το προφίλ του 40χρονου «Μάγειρα» που εμπλέκεται στη δολοφονία Καραϊβάζ

Την Τέταρτη οι συλληφθέντες θα πάνε στον ανακριτή, η εικόνα των αστυνομικών είναι ότι από τους δυο τον πιο κρίσιμο ρόλο είχε.

Η αστυνομία θεωρεί ότι ο 40χρονος έχει έναν πιο ενεργό ρόλο, έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα και στον χώρο της νύχτας τον αναφέρουν ως «Μάγειρα».

Δείτε το βίντεο του Mega:

Τι λέει στις δύο καταθέσεις του ο ιδιοκτήτης του βαν

Στο μεταξύ οι δύο κατηγορύμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ετοιμάζουν τις απολογίες τους καθώς την ερχόμενη Τετάρτη θα βρεθούν ενώπιων του ανακριτή. Όπως έχει γίνει γνωστό και οι δύο αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το Star, o 48χρονος ιδιοκτήτης του βαν έχει δώσει δύο καταθέσεις στις αρχές πριν τη σύλληψή του.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο 48χρονος, στην πρώτη κατάθεσή του, στην ερώτηση γιατί το βαν ήταν στο Άλιμο, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμάται. Τον κάλεσαν συμπληρωματικά στις 10 Απριλίου να καταθέσει ως μάρτυρας και ολοκλήρωσε την πολύωρη κατάθεση του στις 11 Απριλίου.

Τι ισχυρίζεται σε αυτή; «Ήμουν στον Άλιμο, μοίραζα φυλλάδια για 4 ημέρες» υποστήριξε, ενώ προσκόμισε έγγραφα για τη δραστηριότητα της εταιρείας στην περιοχή και αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία του Γ. Καραιβάζ.

Την ίδια ημέρα έγινε και έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία στην εταιρεία καθαρισμού, στην οποία είναι ιδιοκτήτρια η σύντροφός του και ανήκει το βαν.

Απολογούνται οι δύο κατηγορούμενοι την Τετάρτη για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Οι κατηγορούμενοι αναμένετια να οδηγηθούν στον 30ο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και όπου θα παραδώσουν και απολογητικά υπομνήματα, όχι μόνο για την δολοφονία του δημοσιογράφου, αλλά και για τη δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι, τον Δεκέμβριο του 2021. Στην υπόθεση αυτή είναι κατηγορούμενος ο μικρότερος αδερφός.

«Έρχεται» νέος κύκλος συλλήψεων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Μετά τη σύλληψη των δύο αδελφών που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώνεται στην ταυτοποίηση του ηθικού αυτουργού, του ανθρώπου δηλαδή που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ένα βήμα πριν τον νέο κύκλο συλλήψεων ατόμων των κυκλωμάτων της νύχτας που συμμετείχαν στο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκονται αστυνομία και δικαιοσύνη.

Μέχρι στιγμής κρατούνται τα δυο αδέλφια που, σύμφωνα με αξιωματικούς του ανθρωποκτονιών, εμπλέκονται στην δολοφονία του δημοσιογράφου. Όμως θεωρείται δεδομένο πως είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που συμμετείχαν στο έγκλημα.

Ποιοι κρύβονται πίσω τα συμβόλαια θανάτου

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μετά τις συλλήψεις των δυο αδελφών και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, θεωρούν πως έχουν πλέον βρει τα κομμάτια του παζλ που τους έλειπαν όλα αυτά τα χρονιά ώστε να προχωρήσουν στην εξιχνίαση των συμβολαίων θανάτου στον ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας όπου τα άτομα που την απαρτίζουν συνδέονται με λαθρεμπόριο καυσίμων, διακίνηση ναρκωτικών και λαθραία τσιγάρα.

Ο αναβάτης της μηχανής και ο ποινικός στις φυλακές

Στη δικογραφία της ασφάλειας αναφέρεται πως ο συνεπιβάτης του 40χρονου συλληφθέντα έχει στενές σχέσεις και όχι μόνο με τον ποινικό που βρίσκεται στις φυλακές. Πρόκειται για τον άνδρα που οι αρχές βλέπουν πίσω από την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

Την Τετάρτη οι δυο συλληφθέντες για την δολοφονία Καραϊβάζ θα οδηγηθούν στην Ευέλπιδων ενώπιων του ανακριτή για να απολογηθούν.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Σχετικές ειδήσεις