ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ασπρόπυργος: Πώς 15χρονος «έγδυνε» με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης συμμαθήτριές του

Ασπρόπυργος: Πώς 15χρονος «έγδυνε» με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης συμμαθήτριές του

Αυτά που έκανε ο 15χρονος ήρθαν στο φως όταν οι μητέρες των 12χρονων κοριτσιών παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα, έχοντας στα χέρια τους εκτυπωμένες τις επεξεργασμένες γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους

Τον τρόπο που ο 15χρονος από τον Ασπρόπυργο «ψάρευε» φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, τα οποία «έγδυνε» με τη χρήση λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, διαπομπεύοντάς τα, αποκάλυψαν οι αστυνομικοί.

Αυτά που έκανε ο 15χρονος ήρθαν στο φως όταν οι μητέρες των 12χρονων κοριτσιών παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα, έχοντας στα χέρια τους εκτυπωμένες τις επεξεργασμένες γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους. Οι φωτογραφίες των κοριτσιών έκαναν τον γύρο του Ίντερνετ μέσω ιδιωτικών και ομαδικών συνομιλιών μαθητών του σχολείου τους, με αποτέλεσμα οι 12χρονες να ζουν έναν εφιάλτη.

Ασπρόπυργος: Η εφαρμογή που αφαιρεί τα ρούχα μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 15χρονος συλληφθείς χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Deepsukebe, η οποία επιτρέπει μέσω τεχνητής νοημοσύνης να αφαιρούνται ρούχα από οποιαδήποτε φωτογραφία.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, με τη συνδρομή της artificial intelligence και μέσω ειδικών αλγορίθμων, «σκανάρει» τις φωτογραφίες, αντιλαμβάνεται το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος του εικονιζόμενου και τον… «γδύνει».

Ασπρόπυργος: Έστειλε τις φωτογραφίες σε συμμαθητές του ο 15χρονος

Ο μαθητής εφάρμοσε το λογισμικό σε δύο φωτογραφίες των 12χρονων κοριτσιών που έχουν προφίλ στο Instagram. Στη συνέχεια, αφού τους αφαίρεσε τα ρούχα, έστειλε τις φωτογραφίες σε ομαδική συνομιλία στο Instagram, στην οποία συμμετείχαν και τρεις συμμαθητές του. Τα κορίτσια ενημέρωσαν τους γονείς τους και εκείνοι προχώρησαν σε καταγγελία.

Ο νεαρός κλήθηκε στο τμήμα, παραδέχθηκε τις πράξεις του και συνελήφθη. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ανηλίκων, που διέταξε να αφεθεί ελεύθερος, αφού πρώτα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας ευπρέπειας και για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.