ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρήτη: Εντοπίστηκαν διαρρήκτες που είχαν ρημάξει αυτοκίνητα στο Ηράκλειο

Κρήτη: Εντοπίστηκαν διαρρήκτες που είχαν ρημάξει αυτοκίνητα στο Ηράκλειο
Φωτογραφία αρχείου

Πρόκειται για έναν Έλληνα 26 ετών και έναν Αλβανό 28 ετών στο Ηράκλειο της Κρήτης σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης σειρά διαρρήξεων και κλοπών αυτοκινήτων που είχαν σημειωθεί στη πόλη από δύο άτομα.

Πρόκειται για έναν Έλληνα 26 ετών και έναν Αλβανό 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση της Αστυνομίας, οι δύο νεαροί άνδρες από τις 2 Φεβρουαρίου έως 25 Μαΐου είχαν κλέψει ένα όχημα, το οποίο οι αστυνομικοί εντόπισαν και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του. Παράλληλα οι δύο άνδρες είχαν διαπράξει διαρρήξεις και κλοπές σε πέντε ακόμα οχήματα ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και ένα ακόμα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Η συνολική λεία τους ανερχόταν σε 1.940 ευρώ, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση έξι (6) υποθέσεων κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων (5 τετελεσμένες και μία απόπειρα) και μία κλοπή οχήματος οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου και για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων (ημεδαπού και αλλοδαπού).

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων κατά το χρονικό διάστημα από 02/02/2023 έως 25/05/2023 οι δράστες είχαν αφαιρέσει από οχήματα κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικό υπολογιστή, εργαλεία, διάφορα προσωπικά αντικείμενα το χρηματικό ποσό των 1.940 ευρώ.