ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χειροπέδες σε δύο Σύριους που διακινούσαν πλαστά και κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα

Χειροπέδες σε δύο Σύριους που διακινούσαν πλαστά και κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (26/7) το πρωί, στην Αθήνα, δύο αλλοδαποί, 41 και 36 ετών, από την Συρία, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης, κοινωνικής ένταξης και λοιπών διατάξεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για δύο Σύριους, που διακινούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων κρατών σε άλλους αλλοδαπούς με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους σε χώρες της Ευρώπης, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι στην Αθήνα και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο σπίτια που σχετίζονταν με τη δράση τους στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 196 ταξιδιωτικά έγγραφα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών (διαβατήρια, άδειες οδήγησης, άδειες παραμονής, δελτία ταυτότητας κά),
  • τηλεφωνική συσκευή,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • πιστοποιητικό γερμανικών Αρχών και
  • σφραγίδα

Κατά την είσοδο των αστυνομικών στην οικία του 41χρονου, εκείνος πέταξε μια σχολική τσάντα στον ακάλυπτο του σπιτιού που περιείχε μέρος των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Με παρόμοιο τρόπο κινήθηκε και ο 36χρονος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο σπίτι του, πετώντας ένα από τα κινητά τηλέφωνα από το μπαλκόνι.

Κατά την εξέταση του κινητού μετά την περισυλλογή του, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους ψηφιακών αρχείων που απεικόνιζαν ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών (διαβατήρια, δελτία ταυτότητας).

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την προέλευση των ταξιδιωτικών εγγράφων σε πληροφοριακά συστήματα, όπου προέκυψε ότι κάποια από αυτά είναι κλεμμένα ή απολεσθέντα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά και την Ελλάδα.

Οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή βία, παράβαση του νόμου περί όπλων και απείθεια.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα βόρεια της πόλης - Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχής

Εικόνες καταστροφής στη Λαμία την επόμενη της πυρκαγιάς

Λαμία: Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα βόρεια της πόλης - Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχής

Φωτιά στον Βόλο: Νέο μήνυμα του «112» για εκκένωση δύο περιοχών

Ένας τόνος τροφής από τη Λήμνο για τα πλατώνια της Ρόδου (vid)