ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έβρος: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο με την παράνομη μεταφορά μεταναστών - Ανενόχλητα δρουν τα κυκλώματα

Έβρος: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο με την παράνομη μεταφορά μεταναστών - Ανενόχλητα δρουν τα κυκλώματα

Κυκλώματα διακινητών κλέβουν αυτοκίνητα από όλη την επικράτεια με σκοπό να μεταφέρουν μετανάστες από τον Έβρο.

Όπως φαίνεται σε νέο βίντεο ντοκουμέντο πάρα πολλοί νεαροί μετανάστες τρέχουν για να μπουν μέσα σε ένα λευκό βαν.

Ο ιδιοκτήτης του λευκού βαν μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS κι ανέφερε ότι οι διακινητές του έκλεψαν το λευκό βαν στις 15 Αυγούστου.

«Είχε κλαπεί (το λευκό βαν) το βράδυ του 15 Αύγουστου. Ήταν παρκαρισμένο στο σπίτι και το βράδυ μπήκαν μέσα ληστές, έκλεψαν το σπίτι, βρήκαν τα κλειδιά και με το που βγήκαν από το σπίτι πήραν και το αυτοκίνητο.

»Υπήρχαν κάμερες, αλλά η κάμερα εκείνο το διάστημα που μπήκανε την είχαν σβήσει, την είχαν κάνει παρεμβολές.

»Κατά πάσα πιθανότητα το μετακινούσαν βράδυ. Από ό,τι μας είχαν πει κι από την αστυνομία, που είχαμε κάνει τη δήλωση, θα βρεθεί το αυτοκίνητο αλλά δεν ξέρουν σε τι κατάσταση και ότι θα βρεθεί σίγουρα πάνω, γιατί όσοι κλέβουν αυτοκίνητα καταλήγουν πάνω για διακίνηση.

»Μπορούσε να χωράει μέσα μέχρι και 40 με 50 άτομα».

Χθες, σε αποκλειστικό βίντεο που δημοσίευσε το OPEN φαίνονται διακινητές να περνούν μετανάστες μέσα από τις καμένες εκτάσεις. Αναρτούν ακόμα και το στίγμα τους στον χάρτη για να δείξουν που ακριβώς βρίσκονται στους πιθανούς «πελάτες» τους.

Σύμφωνα με το OPEN, πηγές της αστυνομίας δηλώνουν πως οι διακινητές θα συνεχίσουν τη δράση τους παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και εκτίμησαν πως είτε θα μειώσουν τον αριθμό των μεταναστών που μεταφέρουν είτε θα επιχειρήσουν να τους διοχετεύσουν στο εσωτερικό της χώρας από τις βραχονησίδες.