ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λούτσα: «Τρέξτε γρήγορα, σας εντόπισαν» - Το μήνυμα που έστειλε στο θάνατο τους Dalton του Μπογιούν

Λούτσα: «Τρέξτε γρήγορα, σας εντόπισαν» - Το μήνυμα που έστειλε στο θάνατο τους Dalton του Μπογιούν
Newsbomb.gr

Ο Τούρκος που συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος φέρεται να ήταν αυτός που έστειλε το μήνυμα στους έξι για την ενέδρα θανάτου στη Λούτσα 

Νέες πληροφορίες έρχονται στον τουρκικό Τύπο για την ενέδρα θανάτου που έστησε στους έξι της ομάδας Dalton του Μπαρίς Μπογιούν αντίπαλη ομάδα.

Σύμφωνα πάντα με τη Milliyet, οι έξι Τούρκοι, που εκτελέστηκαν στη Λούτσα, είχαν έρθει στη χώρα μας από την Τουρκία τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα, το... έσκασαν άρον άρον από το κρησφύγετο στη Λούτσα και θα πήγαιναν στην Ιταλία για να συναντήσουν τον αρχηγό της οργάνωσης, Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος διαφεύγει εκεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο, 10 λεπτά πριν φύγουν άρον άρον από το κρησφύγετο της Λούτσας τα μέλη της ομάδας Dalton, εστάλη μήνυμα σε έναν από αυτούς που έγραφε: «Ξέρουν πού βρίσκεστε. Τρέξτε γρήγορα». Το μήνυμα αυτό, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, φέρεται να το έστειλε ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγες ώρες μετά το μακελειό. Γι' αυτό και οι αστυνομικοί τον θεωρούν το «καρφί», το άτομο δηλαδή που έστειλε τους έξι στην παγίδα θανάτου που είχε στήσει η αντίπαλη συμμορία για να τους σκοτώσει. Άλλωστε, αυτό δείχνει και η «βροχή» πυροβολισμών μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Όπως αναφέρει η Milliyet, ο 32χρονος που είχε κλείσει εισιτήριο για να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, είναι γνώριμος των Αρχών στην Τουρκία. Μάλιστα, φέρεται να έχει υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις και τώρα ερευνάται αν είναι μέλος της οργάνωσης FETO.

Θα πήγαιναν στην Ιταλία οι έξι νεκροί

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι έξι νεκροί έφυγαν άρον άρον από το κρησφύγετο της Λούτσας. Μάλιστα, ο προορισμός τους ήταν η Ιταλία, όπου βρίσκεται και ο αρχηγός της οργάνωσής τους, Μπαρίς Μπογιούν.

Ο Μπαρίς Μπογιούν είναι ο ηγέτης μιας εκ των μεγαλύτερων (και επικίνδυνων) εγκληματικών οργανώσεων που καταζητείται ως ο κύριος υπεύθυνος για πολλές δολοφονίες που έχουν διαπραχθεί στην Τουρκία και την Ευρώπη.

Πληροφορίες για το πόσο χρονών είναι ο Μπαρίς Μπογιούν, από πού είναι και τι κάνει δεν είναι ξεκάθαρες ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες ειδησεογραφικές πηγές από την Τουρκία, υποστηρίζεται ότι ο Μπογιούν ήταν στα 30 του, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ζει μια πολυτελή ζωή με τα έσοδα που κέρδιζε από εγκληματικές πράξεις όπως εμπόριο ναρκωτικών, λαθρεμπόριο όπλων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το όνομα του Μπαρίς Μπογιούν ήρθε στο προσκήνιο επειδή ήταν ο εγκέφαλος της δολοφονίας του Μαυροβούνιου μαφιόζου Γιόβαν Βούκοτιτς, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένοπλη επίθεση στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης.

Επιπλέον, ο Μπογιούν κατηγορείται για τη δολοφονία των Kubilay Berk Küçükaslan και Savaş Şentürk στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Οκτωβρίου 2021. Διαπιστώθηκε ότι ήταν ο υποκινητής του περιστατικού στο οποίο επίσης τραυματίστηκαν 4 άτομα. Στο κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε για την διπλή δολοφονία αποκαλύφθηκε ότι ο Μπαρίς Μπογιούν ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης που ιδρύθηκε για τη διάπραξη εγκλημάτων και ότι τα μέλη της οργάνωσης ήταν συνδεδεμένα μαζί του.

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για τον 32χρονο

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται πως «ο συλληφθείς, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα (στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη). Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας».

Χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε και νέο κρησφύγετο των 6 στο Παλαιό Φάληρο.

Σχετικές ειδήσεις