ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η ΟΠΚΕ Αθηνών φυλάει τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας - Πώς έσωσαν έναν άνθρωπο (εικόνες)

Η ΟΠΚΕ Αθηνών φυλάει τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας - Πώς έσωσαν έναν άνθρωπο (εικόνες)

Όλη η περιουσία των κατοικιών στα χωριά της Καρδίτσας  βρίσκεται στους δρόμους.

Το βιός τους έχει μετατραπεί σε λασπωμένα σκουπίδια τα οποία βρίσκονται σε στοίβες έξω από τα σπίτια τους. Στο εσωτερικό των σπιτιών, πλέον βλέπει κανείς μόνο κάποια λιγοστά υπάρχοντα που σώθηκαν από τη θεομηνία και αυτά σε περιοχές που το νερό δεν έφτασε μέχρι το ταβάνι. Όλη μέρα οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται και τα βράδια επιστρέφουν στα σπίτια όπου φιλοξενούνται αφήνοντας πίσω τους ορθάνοιχτες τις φουσκωμένες από το νερό πόρτες και υπό τον φόβο την επόμενη μέρα γυρνώντας να μην βρουν τίποτα απολύτως.

Στον Βλοχό οι κάτοικοι έχουν δημιουργήσει "ομάδες περιπολίας" κυρίως από τους νέους του χωριού οι οποίοι όλη τη νύχτα μένουν ξάγρυπνοι για τον εντοπισμό τυχόν επιτήδειων που βλέπουν ... κέρδος στους κατεστραμμένους κόπους, ενώ σε άλλα σημεία όπως στον Παλαμά, καθημερινά περιπολούν τις γειτονιές ομάδες της ΕΛ. ΑΣ.

Στον Παλαμά Καρδίτσας η ομάδα της ΟΠΚΕ Αθηνών προχώρα σε 24ωρες περιπολίες και ελέγχει κάθε ύποπτο όχημα που κινείται στα στενά ενώ την ίδια ώρα συνδράμει όπου χρειαστεί.

Σε μια τέτοια περιπολία, πριν λίγες μέρες, εντόπισε έναν άνδρα να αιμορραγεί και να προσπαθεί να ανέβει στο τρακτέρ για να πάει στο νοσοκομείο. Ήταν ένας στρατιωτικός από τη Βόρεια Ελλάδα που έφθασε στον Παλαμά για να βοηθήσει τον ηλικιωμένο πατέρα του να καθαρίσει τα γεωργικά μηχανήματα που είχαν βυθιστεί στο νερό. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα από τα μηχανήματα "έπιασε" το χέρι του με κίνδυνο να του το κόψει.

Ο άντρας είχε βαθύ αιμορραγικό τραύμα στο ύψος του πήχη και έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοι οι οποίοι περνούσαν τυχαία απο το σημείο, αφού πρώτα του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, επιβίβασαν τον τραυματία στο όχημα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

«Η συνδρομή τους ήταν καθοριστική και θέλω να τους ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση τους. Με μετέφεραν από τον Παλαμά στην πόλη της Καρδίτσας, στο νοσοκομείο. Με έσωσαν και δεν θα το ξεχάσω ποτέ», ήταν τα λόγια του άνδρα στο Newsbomb.gr.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί απο την Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλία κατόπιν οδηγίας του Υπουργείου Υγείας μοίρασαν στους κατοίκους γαλότσες και αδιάβροχα. Βέβαια η πολιτεία... το θυμήθηκε λίγο καθυστερημένα.

Αυτό που χρειάζονται τώρα οι κάτοικοι, όπως οι ίδιοι λένε, είναι η διαβεβαίωση ότι μπορούν να χτίσουν πάλι τις ζωές τους στον τόπο τους και να μη φοβούνται ότι στην επόμενη κακοκαιρία θα βιώσουν τις ίδιες εφιαλτικές καταστάσεις και θα θρηνήσουν ξανά συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς.