ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αίγιο: Οι συνομιλίες «καίνε» το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - «Βαποράκι» ένας 16χρονος

Αίγιο: Οι συνομιλίες «καίνε» το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - «Βαποράκι» ένας 16χρονος

Αίγιο: Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν και άλλα μέλη

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιγιάλεια, θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί Πέμπτη 9/11/2023, ενώπιον της Ανακρίτριας Αιγίου για ν’ απολογηθούν οι τρεις νεαροί συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος.

Πρόκειται για τον 16χρονο μαθητή Λυκείου, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη Δευτέρα, σε «καβάτζα» κοντά στον οικισμό Φωνησκαριά, όπου εντοπίστηκαν περίπου 900γρ κάνναβης, 34 γρ. κοκαΐνης και 182 γρ. άγνωστη λευκή ουσία, σε αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας και τους 18χρονο Αιγιώτη και 21χρονο αλβανικής καταγωγής που απασχολούνται σε οικοδομικές εργασίες και οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

Ο ανήλικος που τηρεί «σιγή ιχθύος» αναφορικά με τη δράση του κυκλώματος, ισχυριζόμενος πως φοβάται για τη ζωή του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Πελοποννήσου» χθες, προχώρησε στο διορισμό νέου δικηγόρου, καθώς φέρεται να υπήρξε διαφωνία ως προς την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθείτο κατά την απολογία του. Μάλιστα, δεν αποκλείεται μετά την εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, σήμερα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για ν’ απολογηθεί την Παρασκευή.

Οι συνομιλίες

Και μπορεί και οι τρεις κατηγορούμενοι να αποποιούνται τις κατηγορίες και την οποιαδήποτε συμμετοχή στη διακίνηση κάνναβης και κοκαΐνης σε στέκια του Αιγίου, φαίνεται ωστόσο να τους «καίνε» οι μεταξύ τους συνομιλίες. «Ραντεβού», παραγγελίες και χρηματικά ποσά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», εντοπίστηκαν καταγεγραμμένα στα κινητά τηλέφωνα τους, που κατασχέθηκαν και μπήκαν στο μικροσκόπιο των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση.

Ο «εγκέφαλος»

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του «εγκεφάλου» και ανήλικου συγγενικού του προσώπου. Ο 30χρονος αλβανικής καταγωγής φαίνεται πως κατάφερε να διαφύγει μαζί με τον ανιψιό του από το Αίγιο με προορισμό περιοχή της Αττικής, ωστόσο συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας.

Ο καταζητούμενος κατά πληροφορίες λάτρης της πυγμαχίας και πολυτελών οχημάτων, φέρεται πως «στρατολογούσε» έναντι αμοιβής ανήλικους, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την «ανωνυμία» του. Στην περίπτωση του 16χρονου, η έναρξη της παράνομης δραστηριότητας του, προσδιορίζεται χρονικά προ 2ετίας, σε ηλικία δηλαδή 14 ετών. Το όνομα του 30χρονου, είχε «ακουστεί» σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Τέμενη Αιγίου, ενώ πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος φέρεται να έχει απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές σε κεντρικό επίπεδο, για υποθέσεις εκβίασης καταστηματαρχών, στην Αττική.

Οι έρευνες

Οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. λυόμενο ιδιοκτησίας του 30χρονου στην Τριάντειο στην Κουλούρα Αιγίου, ερευνήθηκε καθώς πληροφορία ήθελε να χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης ναρκωτικών, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Τέλος, η πληροφορία που διακινήθηκε πως πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σχολείο, του 16χρονου, δεν επιβεβαιώνεται από την τοπική ΕΛΑΣ.

Πηγή: Pelop.gr