ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βύρωνας: «Μου είπε ότι έκανε μια βλακεία», λέει μητέρα συλληφθέντα για την υπόθεση της 16χρονης

Βύρωνας: «Μου είπε ότι έκανε μια βλακεία», λέει μητέρα συλληφθέντα για την υπόθεση της 16χρονης

Αναπάντητα ερωτήματα για τη δράση του κυκλώματος ναρκωτικών θύμα του οποίου έπεσε η 16χρονη στο Βύρωνα που συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της

Ώρες αγωνίας για την 16χρονη κοπέλα που νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Αθήνας, λόγω υπερβολικής δόσης ναρκωτικών.

Όπως έγινε γνωστό, η ανήλικη στις 5 Νοεμβρίου βρέθηκε σε ένα σπίτι στο Βύρωνα μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, όπου της έδωσαν ναρκωτικές ουσίες, με την κατάληξη να είναι τραγική.

Για την υπόθεση κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα. Από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενους στην σοκαριστική υπόθεση, τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς.

Φίλη του ανήλικου κοριτσιού περίεγραψε στις Αρχές τι συνέβη:

«Αράξαμε λίγο στο σπίτι και μετά εγώ πήγα για ύπνο. Όταν ξύπνησα μου είπαν ότι έπαθε κάτι η φίλη μου. Ήξερα τι ουσίες είχε πάρει. Είχε πάρει επίσης και ένα φάρμακο, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα του.

Οι υπόλοιποι είχαν φοβηθεί λίγο, ήταν ανήσυχοι, αλλά εγώ είχα τρομάξει περισσότερο από όλους. Τον (χρησιμοποιεί το όνομα της 16χρονης σε αρσενικό γένος) βλέπω ξαπλωμένο με ανοιχτά τα μάτια, να είναι έτσι γουρλωμένα και μετά τα μάτια να πηγαίνουν προς τα πάνω, να βγάζει αίμα και υγρά από τη μύτη.

Μετά λέω πάμε να καλέσουμε ασθενοφόρο. Πήρα τηλέφωνο από το κινητό μου και μίλησε ο ένας από τους φίλους μας. Έδωσε τη διεύθυνση και μετά σηκώθηκαν κι έφυγαν αυτοί»

Η μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων μίλησε συντετριμμένη στον Alpha:

«Δεν ξέρω πως έγινε. Με πήρε τηλέφωνο λέει ''ρε μάνα δεν είμαι καλά'', του λέω '' μην πήρες πάλι τα ίδια φάρμακα''. ''Έχω κάνει μια βλακεία'' μου λεέι ''δεν λέγεται''. Δεν ξέρω τι να πώ έχω τρελαθεί κι εγώ, έχει τρελαθεί το παιδί. Δεν είναι το παιδί μου αυτό, δεν το μεγάλωσα έτσι το παιδί μου. Είχε πει θα κάνει αποτοξίνωση»

Διάλογοι - «φωτιά»

Στο φως έρχονται και μηνύματα που αντάλλαζαν τα μέλη μεταξύ τους, όπου αναφέρονται δοσοληψίες ναρκωτικών.

«Αδερφέ μόλις σχολάσεις πέρνα από εδώ που ήσουνα χθες και άμα μπορείς να φέρεις μόνο χασίσι ρε φιλέ αυτό».

Στη συνεχεία του στέλνει φωνητικά μηνύματα στα οποία λέει «τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά», «όταν τα δεις πέρνα από εδώ γιατί θα κλείσει το κινητό μου και δεν έχω να φορτίσουμε».

Ακολουθούν και αλλά φωνητικά μηνύματα στα οποία ο ίδιος αναφέρει:
«Αδερφέ ούτε για μισή ωρίτσα, ένα τεταρτάκι δεν μπορείς να περάσεις; σε παρακαλώ», «να μιλήσουμε και κιόλας».

Ενώ στις 8 Νοεμβρίου ένας κατηγορούμενος λέει στον άλλον ότι θα του παραδώσει ποσότητα κάνναβης «ένα τσιγάρο».