ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γέρακας: Συνελήφθη 66χρονος φυγόποινος για πλαστογραφία με όφελος πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ

Γέρακας: Συνελήφθη 66χρονος φυγόποινος για πλαστογραφία με όφελος πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ

Γέρακας: Ο 66χρονος που συνελήφθη έχει απασχολήσει τις αρχές κατ' επανάληψη για υποθέσεις πλαστογραφίας, απάτης και παραβάσεις νομοθεσίας περί επιταγών.

Ένας 66χρονος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (27/11) στον Γέρακα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερων αναζητήσεων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινής κάθειρξης 5 ετών για το αδίκημα της συνέργειας σε πλαστογραφία με χρήση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 66χρονος από κοινού με συνεργούς και έχοντας την ιδιότητα του προσωπικού τραπεζίτη Ελβετικής τραπεζικής εταιρείας στη χώρα μας, κατάρτισε πλαστά έγγραφα κατάλληλα για την ένταξη της εν λόγω εταιρείας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κρατικών επιχορηγήσεων.

Το παράνομο όφελος από την εγκληματική δραστηριότητα υπερέβη τις 5.600.000 ευρώ, τα οποία εισέπραξε η εταιρεία ως προκαταβολή από το Ελληνικό κράτος.

Όπως επισημάνεται από την Αστυνομία ο 66χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές κατ' επανάληψη για υποθέσεις πλαστογραφίας, απάτης και παραβάσεις νομοθεσίας περί επιταγών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Πουλούσαν έρωτα και τους άδειαζαν τους λογαριασμούς - Απέσπασαν περισσότερα από 200.000 ευρώ

Σαλαμίνα: Σάλος με τη σύλληψη ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικο - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Βοιωτία: Αδίστακτος ληστής ξυλοκόπησε 82χρονη μέσα στο σπίτι της - «Η αστυνομία τον γνωρίζει»