ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επεισόδια στου Ρέντη: 35 από τους 424 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι

Επεισόδια στου Ρέντη: 35 από τους 424 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι

Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα της ΕΛΑΣ για τους δράστες που προκάλεσαν τα επεισόδια στο Ρέντη και τραυμάτισαν τον 31χρονο αστυνομικό.

Ελεύθεροι αφέθηκαν 35 από τους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στου Ρέντη, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε 31χρονος αστυνομικός.

Σύμφωνα με όσα εκτιμά η Αστυνομία οι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό του αστυνομικού βρίσκονται ανάμεσα στους προσαχθέντες, με την έρευνα της ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 22:00 περίπου 150 οπαδοί βγήκαν από το κλειστό γυμναστήριο και πέταξαν πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με τη χρήση χημικών.
Φωτοβολίδα που πέταξαν οπαδοί χτύπησε αστυνομικό, 31 ετών, στον μηρό με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ιατρικό ανακοινωθέν για τον τραυματία αστυνομικό - «Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση»

Το μεσημέρι της Παρασκευής το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του

Ο 31χρονος αστυνομικός υποβλήθηκε σε δεύτερο χειρουργείο σήμερα το πρωί και η κατάστασή του συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Πλεμμένος:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Αίματα και σπασμένα τζάμια στο σημείο που τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός

Μερικές ώρες μετά τα επεισόδια, έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» το πεζοδρόμιο παραμένει βαμμένο με αίμα, στο έδαφος βρίσκονται συσκευασίες από τα χημικά που έκαναν χρήση οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν σπάσει και τα τζάμια ορισμένων αυτοκινήτων που βρίσκονται σταθμευμένα στο σημείο

Δείτε εικόνες και βίντεο που κατέγραψε το Newsbomb.gr από το σημείο που διεξήχθησαν τα αιματηρά επεισόδια: