ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια «δένουν» την υπόθεση του Ρέντη

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια «δένουν» την υπόθεση του Ρέντη

Ρέντη: Σε μια σύλληψη, δύο ταυτοποιήσεις και μια ένδειξη για συμμετοχή ενός ακόμη προσώπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ελληνική αστυνομία για τα επεισόδια στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου που οδήγησαν στην διπλή δολοφονική επίθεση κατά του 31 χρόνου αστυνομικού.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ. ΑΣ έχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια τους δεδομένα που "δένουν" την υπόθεση, ανατρέπουν καταθέσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και οδηγούν σε ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες αναμένεται να φέρουν νέες συλλήψεις εκτός από αυτήν του 18 χρόνου.

Μετά από την εξέταση των δειγμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν προκύψει τα εξής στοιχεία:

Αδερφός 18χρονου: Σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας έχουν βρεθεί αποτυπώματά του, DNA (ιδρώτας) ενώ στα χέρια του έχει εντοπιστεί και Πυρίτιδα. Σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου, ο αδερφός του δεν φαίνεται να τον ακολούθησε στα επεισόδια και να παρέμεινε εντός του γηπέδου ωστόσο αυτό φαίνεται να μην επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ανήλικος έπιασε με τα χέρια του ναυτική φωτοβολίδα η οποία εκτοξεύτηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων στου Ρέντη.

18χρονος: Στα χέρια του έχει εντοπιστεί πυρίτιδα ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν έχουν βρεθεί δικά του αποτυπώματα ή DNA σε ευρήματα. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους την ομολογία του για την πράξη που διέπραξε όπως και την παραδοχή του σε ανθρώπους του κύκλου του.

Στη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου, εκείνη την ημέρα μάλιστα έλαβαν από εκείνον και DNA, οι αστυνομικοί φέρεται να του έδειξαν δύο πρόσωπα ως βασικούς υπόπτους για τον ρόλο του εντολέα. Ο ανήλικος αρνήθηκε ότι γνωρίζει όπως άγνοια δήλωσε και ο 18χρονος αδερφός του. Ωστόσο μέχρι τώρα τα όσα έχουν πει φαίνεται να διαψεύδονται από τα αποτελέσματα της ΔΕΕ. Την ίδια ώρα ο 18χρονος ζήτησε από την δικαιοσύνη να τον προστατέψει. Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι :Ξέρει και αλλά τα οποία δεν έχει πει γιατί φοβάται; Καλύπτει πρόσωπα;

Παράλληλα σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο έχει εντοπιστεί πυρίτιδα και στα χέρια ενός 26χρονου ο οποίος είχε μπει στο κάδρο των ερευνών από την πρώτη στιγμή. Ο ίδιος έχει ισχυριστεί πως πήγε στο γήπεδο για να αφήσει ένα πανό και μόλις άκουσε από οπαδούς ότι θα γίνουν επεισόδια έφυγε και πήγε σε επιχείρηση εστίασης στην περιοχή. Όμως σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ οι ώρες που έχει δώσει ότι έφυγε από το γήπεδο και βρέθηκε στην επιχείρηση φαίνεται να μην ταιριάζουν με τα στοιχεία και τις ώρες που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί.

Υπάρχει όμως και ένα τέταρτο πρόσωπο με πολύ ενεργό ρόλο στα επεισόδια και με την ασφάλεια να εξετάζει τα δεδομένα και τα στοιχεία που έχει για τα χαρακτηριστικά του.

Τα δύο από τα τρία πρόσωπα έχουν το βλέμμα των αρχών πάνω τους.

Σχετικές ειδήσεις