ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέντη: 50 άτομα στο επίκεντρο των ερευνών της ΓΑΔΑ

Ρέντη: 50 άτομα στο επίκεντρο των ερευνών της ΓΑΔΑ

Ρέντη:  Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται δέκα ημέρες την επίθεση και τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού 50 άτομα καθώς , το Τμήμα της Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής έχει περιορίσει πλέον τον κύκλο των ερευνών σε μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega πλέον οι έρευνες στρέφονται στον εντοπισμό στοιχείων που θα «δέσουν» την παρουσία αυτών στο σημείο της αιματηρής συμπλοκής.

Σημειώνεται ότι από την Ασφάλεια έχει ζητηθεί η κατά προτεραιότητα ανάλυση των αποτυπωμάτων και του γενετικού υλικού των 50 ατόμων. Σημειώνεται ότι αρκετοί εξ αυτών βρίσκονταν μέσα στην ομάδα των 424 που προσήχθησαν το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Ωστόσο κάποιοι άλλοι δεν ήταν, που σύμφωνα αξιωματικούς της ΓΑΔΑ σημαίνει ότι πήραν μέρος στην επίθεση όμως κατάφεραν να εξαφανιστούν από το σημείο, άγνωστο πώς.

«Εμένα δεν θέλει να με δει. Ντρέπεται, ντρέπεται το παιδί. Εγώ ξέρω, ότι κατέστρεψε την ζωή του. Τώρα για άλλους, ποιοι τον βάλανε τι να σας πω; Έχω τον πόνο μου τώρα… τι να πω; Αν το έχει κάνει, έχω πει από την πρώτη στιγμή, να τιμωρηθεί αν το έχει κάνει», ανέφερε ο πατέρας του 18χρονου που κατηγορείται για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Ο 18χρονος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι γονείς του 16χρονου, αδερφού του 18χρονου προφυλακισμένου, αναφέρουν πως ο γιος του δεν βγήκε από το γήπεδο και δεν μπορούν να εξηγήσουν πως εντοπίστηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα και dna του παιδιού σε εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας.

«Αυτός δεν έχει βγει έξω, ήταν μέσα στο γήπεδο, τι δουλειά έχει αυτός; Αυτός ήταν μέσα στο γήπεδο τι δουλειά είχε έξω με τον μεγάλο; Δεν έχει βγει ο μικρός έξω», είπε ο πατέρας του 16χρονου.

«Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Δεν έχω απάντηση σε όλο αυτό. Δεν έχει εμπλακεί ο μικρός», συμπλήρωσε η μητέρα του ανήλικου.

Όπως έγινε επίσης γνωστό στα χέρια του μάνατζερ του γνωστού τραπερ εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας, ενώ ήδη στην κατάθεση του στην Ασφάλεια έχουν παρατηρηθεί κενά στο σχετικά με το τι έκανε εκείνο το βράδυ, με αποτέλεσμα και αυτός να μπαίνει στο μικροσκόπιο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και τα πρώτα στοιχεία από την αρση τηλεφωνικού απορρήτου και την πρώτη ανάλυση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή των επεισοδίων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Ρέντη – Συγκλονίζει η διασώστρια ΕΚΑΒ για τον αστυνομικό: Δώσαμε μάχη για να τον κρατήσουμε ζωντανό

Ρέντη: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για την ένταξη του 18χρονου σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Ρέντη: Ξεσπά ο πατέρας του 18χρονου - «Να τιμωρηθεί αν το έκανε, αλλά όχι μόνο αυτός»