ΕΚΛΕΨΑΝ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Το πλάνο των «τριών βημάτων» για τις συλλήψεις - Τι είπε ο 16χρονος για τη φωτοβολίδα

Ρέντη: Το πλάνο των «τριών βημάτων» για τις συλλήψεις - Τι είπε ο 16χρονος για τη φωτοβολίδα

Ρέντη: Με απόλυτη μεθοδικότητα και χωρίς βιασύνη, η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της - Τι είπε ο 16χρονος για το πώς βρέθηκε η φωτοβολίδα στα χέρια του

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει μεθοδικά την προσπάθειά της για το «ξεδόντιασμα» των ομάδων χούλιγκαν που λυμαίνονται τον ελληνικό αθλητισμό, με αφετηρία τα όσα έγιναν το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Απώτερος στόχος ωστόσο, είναι να αναδειχθεί σε βάθος το κύκλωμα, φτάνοντας μέχρι και στη στοιχειοθέτηση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Οι Αρχές, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, έχουν καταστρώσει ένα πλάνο με τρία βήματα, μέσω του οποίου πιστεύεται ότι θα στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ποια είναι τα βήματα που έχουν σχεδιαστεί:

Πρώτο βήμα: Κεντρικό ρόλο στη συλλογή στοιχείων αποτελεί η συγκέντρωση μαρτυριών από τους «πιτσιρικάδες», δηλαδή τους μικρότερους σε ηλικία που στρατεύονται στα ραντεβού για επεισόδια.

Δεύτερο βήμα: Η σάρωση στα στίγματα των κινητών, στην προσπάθεια να εντοπίσουν από πού ξεκίνησαν οι χούλιγκαν και πού κατέληξαν.

Τρίτο βήμα: Τα αποτελέσματα DNA και αποτυπωμάτων από ρόπαλα, σουγιάδες, ρούχα και άλλα πειστήρια που έχουν συγκεντρωθεί.

Όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, καθώς δεκάδες χούλιγκαν, διαφόρων διαβαθμίσεων, έχουν μπει στο στόχαστρο, με σοβαρές κατηγορίες εναντίον τους.

Τι λέει ο 16χρονος για τη φωτοβολίδα

Παράλληλα, σύμφωνα με το Star, ο 16χρονος αδερφός του συλληφθέντα, αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν και σε φωτοβολίδα, είπε στις Αρχές πως ναι μεν έπιασε φωτοβολίδα αλλά όχι για να ρίξει.

«Τη στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει, κάποιος μου έδωσε μια φωτοβολίδα. Ρώτησα τι ήταν και μου είπε πάμε να την πετάξουμε. Την πέταξα και γύρισα μέσα στο γήπεδο», ανέφερε στη συμπληρωματική κατάθεση του.

Ωστόσο, αποτυπώματά του βρέθηκαν και σε εκτοξευτήρα αλλά και DNA, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει τις υποψίες των Αρχών για συμμετοχή του νεαρού, σε συνδυασμό και με τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε.

Στο μικροσκόπιο και ο 26χρονος μάνατζερ τράπερ

Ταυτόχρονα, στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και ο 26χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί στοιχεία που συνδέουν και τον 26χρονο με την επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις. Στα χέρια του 26χρονου, αλλά και στο γκρι ζιβάγκο που να φορούσε, εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας, καθώς δεν έπλυνε τα ρούχα που φόραγε εκείνο το βράδυ.

Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν πολλά «ορφανά» DNA και αποτυπώματα, που δεν εντοπίστηκαν κατά την προσαγωγή των 424 ατόμων από το γήπεδο, το βράδυ των επεισοδίων.

Ειδικά κλιμάκια σαρώνουν τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων, ώστε να φανεί ποια ώρα και πού βρισκόταν ο καθένας.

Έκλεψαν φωτοβολίδες από έξι σκάφη λίγες ώρες πριν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη»

Πρωτόγνωρα περιστατικά βιώνουν οι ιδιοκτήτες μικρών πλοιαρίων στην μαρίνα στις Τζιτζιφιές, καθώς πέφτουν θύματα κλοπών ναυτικών φωτοβολίδων.

Παρόμοιων δηλαδή φωτοβολίδων σαν αυτή που το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του.

Όπως ανέφερε στο MEGA ιδιοκτήτης ενός τέτοιου πλοιαρίου το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου αντιλήφθηκε πως του είχαν κλέψει τις φωτοβολίδες που είχε στο σκάφος του. Κάτι παρόμοιο αντίκρισαν και οι ιδιοκτήτες άλλων πέντε συνολικά.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο.

«Πήραν μόνο τις φωτοβολίδες. Υπήρχαν μέσα στα σκάφη πράγματα αξίας, που ούτε καν τα πειράξανε. Αυτό έγινε το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, το ανακάλυψα στις 09:00 το πρωί της επόμενης ημέρας», είπε στο MEGA ιδιοκτήτης σκάφους.

Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες έχουν δώσει κατάθεση στην αστυνομία και περιμένουν να μάθουν την άγνωστη αλήθεια.

Να σημειωθεί πως το περιστατικό αυτό σημειώθηκε μόλις λίγα 24ώρα πριν την καταδρομική επίθεση στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Ξέρουν την ταυτότητα του «ενορχηστρωτή» οι Αρχές - Στο μικροσκόπιο και ο μάνατζερ τράπερ

«Τρέχουν» οι εξελίξεις γύρω από τη δολοφονική καταδρομική της 7ης Δεκεμβρίου στο Ρέντη, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» με τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι Αρχές πλέον έχουν στην κατοχή τους το όνομα και το επώνυμο του «ενορχηστρωτή» της επίθεσης και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες (αν όχι ώρες) να προχωρήσουν στην προσαγωγή του. Πρόκειται για άτομο γύρω στα 30 και μάλιστα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια περιστατικά.

Παράλληλα, ο 18χρονο που ομολόγησε πως ήταν ο άνθρωπος που χτύπησε με ναυτική φωτοβολίδα τον αστυνομικό, φαίνεται πως προσπάθησε να προστατεύσει τον 16χρονο αδερφό του με την ομολογία του καθώς τόνισε πως είχε μείνει στις κερκίδες του «Μελίνα Μερκούρη» και δεν βγήκε έξω στα επεισόδια.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, προφανώς δεν ισχύει μετά τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς τόσο τα δαχτυλικά αποτυπώματα του 16χρονου, όσο και πυρίτιδα στα χέρια του, εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές.

Δέχεται απειλές ο μάνατζερ τράπερ

Απειλητικά μηνύματα από αγνώστους καταγγέλλει πως δέχεται ο μάνατζερ γνωστού τράπερ σχετικά με τα επεισόδια στου Ρέντη και τη φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Εκτιμάται ότι κάποια πρόσωπα θέλουν να κρατήσουν το στόμα του 26χρονου κλειστό, με τον ίδιο παράλληλα να επιμένει ότι δεν συμμετείχε στα βίαια επεισόδια και βρέθηκε στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» για να αφήσει μερικά πανό.

Ωστόσο να σημειωθεί ότι στα χέρια του 26χρονου εντοπίστηκε πυρίτιδα έπειτα από ανάλυση τα εγκληματολογικά εργαστήρια και από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών.

Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται.

Ο ρόλος του πατέρα και τα κενά για τη φωτοβολίδα

Ωστόσο υπάρχει μια λεπτομέρεια που πάνω στον… γενικό χαμό δεν κατάλαβε κανείς: Ο πατέρας των δυο νεαρών είχε ουσιαστικά «δώσει» και τον μικρό του γιο, προφανώς άθελά του, σε συνέντευξή του στις 11 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή Tlive του ALPHA!

Το Newsbomb.gr ξετυλίγει την αλληλουχία των γεγονότων, με τον 16χρονο να μπαίνει ουσιαστικά στο κάδρο των υπόπτων μόλις λίγα 24ώρα πριν τη σύλληψή του…

Κυριακή 10/12

Οι Αρχές προχωρούν στη σύλληψη του 18χρονου, κατοίκου Ιλίου, ο οποίος παραδέχτηκε στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. πως ήταν το άτομο που πέτυχε τον 31χρονο αστυνομικό στον μηρό. Οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψή του μετά από υπόδειξη 26χρονου μάνατζερ πασίγνωστου τράπερ, ο οποίος είναι και αυτός μέσα στο κάδρο των υπόπτων για σοβαρή συμμετοχή στα όσα έγιναν.

Δευτέρα 11/12

Η κομβική ημερομηνία για την τύχη του 16χρονου. Η εκπομπή Tlive μεταδίδει συνέντευξη του πατέρα του νεαρού. Όλοι έδωσαν την προσοχή τους στα όσα έλεγε ο πατέρα του νεαρού. Όχι όμως την πρέπουσα για να ακούσουν πολύ προσεκτικά πως ο πατέρας των παιδιών παραδέχτηκε άθελά του πως και τα δυο παιδιά ήταν στα επεισόδια!

Παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση και το σχετικό απόσπασμα στο video μετά από το 4:25:

«Αυτή που είχε ο μικρός δεν είναι η ίδια που φαίνεται στο πόδι του αστυνομικού. Και ο μικρός ο γιος μου που ήταν εκεί η φωτοβολίδα μόλις την είδε στο πόδι, αυτή που βγάλανε οι αστυνομικοί, μου λέει πατέρα ‘ο Νίκος δεν είχε τέτοια αυτή είναι χοντρή, ο Νίκος είχε πορτοκαλί’. Ο μικρός μου το είπε, εγώ δεν τις ξέρω τι είναι. Δεν είναι αυτή που κρατούσε ο Νίκος. Πρέπει να το έχει δει (ποιος έδωσε τη φωτοβολίδα στον Νίκο), από αυτούς εκεί μέσα. Αυτός ο μουσάτος την έδωσε, έτσι λέει και ο μικρός».

Αυτή είναι η δήλωση. Αυτούσια.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο 16χρονος βρισκόταν εντός του «Μελίνα Μερκούρη» και μάλιστα όταν ο καθοδηγητής είπε στα 150 άτομα να βγουν, ο 16χρονος φώναξε στον αδερφό του να μην πάει, χωρίς να εισακουστεί. Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, όταν ο Νίκος επέστρεψε στο «Μελίνα Μερκούρη», είπε στον αδερφό του τι είχε συμβεί.

Με βάση λοιπόν των όσων δήλωσε ο πατέρας των δυο νεαρών προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα.

-Πώς ήξερε ο μικρός αδερφός ποια φωτοβολίδα έδωσαν στον 18χρονο;

-Πώς γνώριζε ο 16χρονος ότι η φωτοβολίδα που πέταξε ο αδερφός του ήταν πορτοκαλί, αφού ήταν εντός του «Μελίνα Μερκούρη»;

-Πώς ήξερε τη διαφορά που είχαν οι φωτοβολίδες μεταξύ τους;

-Πώς ήξερε ποιος ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τον 18χρονο αδερφό του τη φωτοβολίδα;

Οι δε φωτοβολίδες, (πάντα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ), βρέθηκαν στα χέρια των χούλιγκαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», ενώ ο 16χρονος ήταν εντός γηπέδου καθ’όλη τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα πάντα με την αρχική του κατάθεση.

Παράλληλα ο πατέρας των παιδιών τονίζει τη συγγενική σχέση που έχει (κουμπάρος) με τον άνθρωπο που έδωσε τη φωτοβολίδα στον 18χρονο. Μάλιστα υπογραμμίζει πως πηγαίνουν τα δυο παιδιά του μαζί στο γήπεδο.

Τετάρτη (13/12)

Ο 16χρονος μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ για συμπληρωματική κατάθεση. Πέφτει σε αντιφάσεις, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Αντιφάσεις αρκετές να πείσουν τους έμπειρους αξιωματικούς πως το παιδί κρύβει πολλά περισσότερα από όσα είπε. Προχωρούν στη λήψη DNA αλλά και δείγματος από τα χέρια του για πυρίτιδα.

Οι καλά γνωρίζοντες τα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, απλά περίμεναν την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων για να «δέσουν» και την συμμετοχή του 16χρονου στα επεισόδια.

Πέμπτη (14/12)

Τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζουν πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου ενώ παράλληλα ταυτοποίηση και δαχτυλικών αποτυπωμάτων που «δένουν» τον νεαρό στην επίθεση των 150 ατόμων. Η σύλληψή του είναι καθαρά τυπική διαδικασία.

Αυτή είναι η καταγραφή των γεγονότων μέχρι στιγμής. Μια αλληλουχία που έφερε τις Αρχές μπροστά στη συμμετοχή και του 16χρονου αδερφού του 18χρονου συλληφθέντα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως μιλάμε για ένα ανήλικο παιδί, οπότε δεν μπορούν να αποτυπωθούν περισσότερα για τη συμμετοχή του ή να γίνουν εικασίες τι ακριβώς έκανε.

Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες Αρχές, που θα κρίνουν πώς θα κινηθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επίκεινται αρκετές συλλήψεις τις επόμενες ώρες, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο…

Σχετικές ειδήσεις