ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη ο ένας δράστης για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι - Πρόκειται για Αλβανό κακοποιό

Συνελήφθη ο ένας δράστης για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι - Πρόκειται για Αλβανό κακοποιό

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον έναν μαφιόζο, ο οποίος δεν δίστασε να πυροβολήσει εν ψυχρώ μια παρέα Κρητικών στο Γκάζι, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Κυριακής συνέλαβε έναν εκ των δραστών, για το αιματηρό περιστατικό στο Γκάζι, στο οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις Κρητικοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, ένας εκ των εμπλεκομένων προσώπων συνελήφθη.

Πρόκειται για έναν αλβανό μαφιόζο, 33 ετών, γνωστό στις Αρχές, ενώ δεν είναι ο δράστης που πυροβόλησε, αλλά ο συνοδηγός του τζιπ. Ήταν αυτός που ενεπλάκη πρώτος στον καβγά, και χαστούκισε τους Κρητικούς.

Αναζητείται ο Αλβανός που πυροβόλησε.

Σύμφωνα πληροφορίες, έχει εντοπιστεί και το τζιπ, το οποίο εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Γνώριμοι των Αρχών οι δράστες

Γνώριμοι των Αρχών είναι οι δράστες των πυροβολισμών σε βάρος των τριών Κρητικών στο Γκάζι. Σε νέο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, ενώ σημειώνεται ότι ήταν νοικιασμένο.

«Ελάτε ρε να φύγουμε»

Η αρχική πληροφορία από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ήταν πως όλα έγιναν καθώς το όχημα φέρεται να έβρεξε τους νεαρούς κι εκείνοι να δυσανασχέτησαν φωνάζοντας προς το μέρος του οχήματος, με αποτέλεσμα οι δράστες να κατέβουν, να ζητήσουν τα ρέστα και να βγουν τα όπλα. Ωστόσο πληροφορίες από την οικογένεια του τραυματία δίνουν μια άλλη εκδοχή για το πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα:

«Τα παιδιά είχαν μοιραστεί αριστερά και δεξιά του δρόμου. Οι μισοί έτρωγαν και οι άλλοι βρίσκονταν έξω από το κλαμπ. Η ώρα περνούσε και έπρεπε να πάνε στο αεροδρόμιο. Έτσι ο ένας φώναξε σε μέλη της παρέας του που ήταν απέναντι: "Ελάτε ρε...", κάνοντας τους νόημα να πάνε προς το μέρος τους ώστε να καλέσουν ταξί και να φύγουν προς το αεροδρόμιο. Εκείνη τη στιγμή περνούσε από το σημείο το τζιπ και αυτοί νόμιζαν ότι το παλικάρι απευθυνόταν σε εκείνους. Σταμάτησαν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν, λογομάχησαν με τα παιδιά τα οποία προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν ότι έχει γίνει λάθος και τελικά ξεκίνησαν να τους ξυλοκοπουν μέχρι που βγήκαν τα όπλα και πυροβόλησαν».

Ενώ μέλος της παρέας αποκάλυψε μιλώντας στο Star ότι ο δράστης κατέβηκε με σκοπό να σκοτώσει.

Ο τρόπος που έδρασε ο πιστολέρο δείχνει έναν άνθρωπο που δεν μετράει την ανθρώπινη ζωή. Τα πιστόλια είναι προέκταση του χεριού του. Οι αρχές έχουν ήδη εστιάσει σε ένα πρόσωπο, γνώριμο της Αστυνομίας. Ο βασικός ύποπτος ανήκει σε συγκεκριμένη ομάδα που δρα τόσο στην περιοχή όσο και σε Ομόνοια - Αχαρνών. Η σύλληψη του έχει γίνει στοίχημα για το τμήμα Εκβιαστών της ασφάλειας καθώς χαρακτηρίζουν το περιστατικό "πολύ σοβαρό". Πως να μην είναι άλλωστε όταν κυκλοφορεί ελεύθερος ένας ψυχρός εκτελεστής ο οποίος για ασήμαντη αφορμή βγάζει όπλο και με ανθρωποκτόνο πρόθεση στοχεύει και πυροβολεί στο κεφάλι τρία παιδιά λες και είναι σακιά με άμμο. Δεν ήταν κάποιο ξεκαθάρισμα ούτε κάποια συμπλοκή μεταξύ μπράβων. Στη θέση των παιδιών θα μπορούσε να ήταν ο κάθε ένας από εμάς ο οποίος θα μπορούσε να επιλέξει το βράδυ της Παρασκευής να βγει να διασκεδάσει στο Γκάζι.

Μπαλάσκας: Σκληρότατος κακοποιός αυτός που πυροβόλησε εν ψυχρώ στο Γκάζι, ήδη καταζητούνταν

Για το περιστατικό με τους εν ψυχρώ πυροβολισμούς στο Γκάζι μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Σταύρος Μπαλάσκας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή 'ΣΗΜΕΡΑ'.

Ο αστυνομικός αναλυτής εξήγησε ότι πρόκειται για μία υπόθεση σκληρότατων κακοποιών.

«Η αφορμή ήταν μία λεκτική αντιπαράθεση. Πάτησαν μία λακκούβα με νερό και κάποιος τους φώναξε, αυτό κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή τριων ανθρώπων», είπε.

Σχετικά με τον Αλβανό δράστη που πυροβόλησε δήλωσε ότι έχει έναν τεράστιο φάκελο στην αστυνομία, είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών και ήδη καταζητούνταν.

«Στόχευσε με ειδικό τρόπο τα κεφάλια τους για μία λεκτική αντιπαράθεση, δεν τον ένοιαξε καθόλου ότι τον αναζητούν οι κάμερες. Ο άνθρωπος αυτός έχει δύο πόρτες, μία στην Αλβανία, που αν κρυφτεί στα βουνά άντε να τον βρεις και μία στην Ιταλία, γιατί συνεργάζεται με την Αλβανική μαφία της Ιταλίας», δήλωσε.

Σχετικές ειδήσεις