ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γκάζι: Στα ίχνη του 37χρονου Αλβανού η ΕΛΑΣ - Φόβοι πως θα δώσει μάχη για να μην συλληφθεί

Γκάζι: Στα ίχνη του 37χρονου Αλβανού η ΕΛΑΣ - Φόβοι πως θα δώσει μάχη για να μην συλληφθεί

Γκάζι: Ο επικίνδυνος ποινικός έχει απελαθεί δυο φορές από την Ελλάδα - Έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο η ΕΛ.Α.Σ

Σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. τον 37χρονο Αλβανό που τα ξημερώματα του Σαββάτου πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά τριών ατόμων στο Γκάζι τραυματίζοντάς τα σοβαρά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 37χρονος δεν έχει καταφέρει να διαφύγει από την Ελλάδα και μάλιστα αυτό επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπός της, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, τονίζοντας πως «Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι βρίσκεται στη χώρα μας».

Ο 37χρονος δεν είναι ωστόσο πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές καθώς στο παρελθόν είχε απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα ενώ τον συνοδεύει πολύ βαρύ ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα αλβανικό Τύπο έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για ληστεία κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες είχαν ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών. Μετά την αποφυλάκισή του ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, όπου κατηγορήθηκε για κλοπές. Το 2012 κατηγορήθηκε για σωρεία ληστειών σε βενζινάδικα και καζίνο, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως άνοιγε πυρ κατά ανυποψίαστων πολιτών χωρίς σημαντική αφορμή και κατά των αστυνομικών.

«Ένας άνθρωπος που οπλοφορεί και πυροβολεί τρεις ανθρώπους στο κεφάλι είναι επικίνδυνος και για τους πολίτες αλλά και για τους αστυνομικούς που θα τον αντιμετωπίσουν», συμπληρώνει η κυρία Δημογλίδου.

Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πως ο 37χρονος «πιστολέρο» και ο 33χρονος συλληφθείς έκαναν παρέα τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Αγίου Παύλου στην πλατεία Βάθη. Η παρέα αυτή, αποτελούμενη και από άλλα άτομα, εμπλέκεται σε ληστείες, κυκλώματα κλεπταποδοχής, υποθέσεις ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος, καθώς τα μέλη της παρέας εμπλέκονταν σε πλήθος δραστηριοτήτων.

Από την πλευρά του, πάντως, ο 33χρονος συνεργός του, που συνελήφθη, ισχυρίζεται μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb, ότι δεν γνώριζε για το όπλο που είχε πάνω του ο 37χρονος φίλος του ενώ -όπως λέει - λίγες ώρες μετά την επίθεση κάλεσε τη δικηγόρο του για να παραδοθεί: «Είμαι σοκαρισμένος. Από την ώρα που έγινε αυτό σκεφτόμουν ότι έπρεπε να πάω στην αστυνομία. Πήρα τηλέφωνο τη δικηγόρο μου λίγες ώρες μετά και το απόγευμα της Κυριακής συναντηθήκαμε και πήγα να παραδοθώ...».

Η δικηγόρος του, Σταματία Μάρκου μιλώντας στο Newsbomb και την Κατερίνα Ρίστα, ανέφερε ότι ο 33χρονος Αλβανός δεν γνώριζε για το όπλο και ούτε φανταζόταν ότι ο φίλος του οπλοφορούσε ενώ υποστηρίζει πως είναι και ίδιος θύμα του πιστολέρο: «Οι ενέργειες του οδηγού προκάλεσαν την οργή του εντολέα μου -αφού στις εκτός λογικής πράξεις του - οφείλεται και η άδικη εμπλοκή και διασυρμός του ίδιου του εντολέα μου. Θύμα αυτού είναι και ο εντολέας μου ο οποίος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και εκφράζει την πεποίθηση ότι τελικώς θα επικρατήσει η αλήθεια.

Γκάζι: Παίρνουν εξιτήριο οι δύο από τους τρεις νεαρούς τραυματίες

Παράλληλα, την προσεχή Παρασκευή (22/12), οι δύο νεαροί από την Κρήτη που τραυματίστηκαν ύστερα από πυροβολισμούς στο Γκάζι αναμένεται να λάβουν εξιτήριο, σύμφωνα με το creta24.gr.

Παράλληλα, σε καλή κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται ο 33χρονος που δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι. Μετά τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, κατά την οποία οι γιατροί τού αφαίρεσαν τη σφαίρα από το κεφάλι, η εξέλιξη της πορείας της υγείας του είναι ομαλή και επικρατεί αισιοδοξία.

Ξεσπά ο πατέρας του 33χρονου Κρητικού – «Δικαίωση θα ένιωθα αλλιώς, αλλά δεν εκφράζομαι»

Ο πατέρας του 33χρονου μίλησε για την πορεία της υγείας του παιδιού του στο «Πάμε Δανάη» το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου.

«Από χθες που έκανε το χειρουργείο ο Δημήτρης, δεν έχω καμία ενημέρωση…έγινε για το τίποτα… τρελοί ήταν; Μαστουρωμένοι; Δεν ξέρω. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει αυτό που έγινε.

Δεν υπήρχε λόγος να διαπληκτιστούν. Εγώ δικαίωση θα ένιωθα αλλιώς, αλλά δεν μπορώ να εκφραστώ. Καμία δικαίωσή δεν νιώθω όταν έχω δυο παιδιά με σφαίρες στο νοσοκομείο. Εγώ θέλω να γίνουν καλά τα παιδιά. Τίποτα άλλο».

Θείος των Κρητικών που βρίσκονται στο νοσοκομείο και όχι σε βαριά κατάσταση μίλησε επίσης στο MEGA για την κατάσταση του ανηψιού του, Φραγκίσκου:

«Έκανε αξονική ο Φραγκίσκος, η οποία δείχνει κάποιο αιμάτωμα, αλλά δεν ξέρω ακριβώς ποια είναι η θεραπεία που θα ακολουθήσουν και τι ακριβώς περιμένουν οι γιατροί πριν του δώσουν το ΟΚ για να φύγει από το νοσοκομείο.

Βγήκε από τη μονάδα αυξημένης παρακολούθησης και μπήκε κανονικά σε θάλαμο. Δεν πέρασε ξυστά, του τρύπησε το κεφάλι, την έφαγε κανονικά, πέρασε από το αυτί του και βγήκε από το μάγουλό του. Μιλάει με πολύ μικρή κίνηση. Δεν μπορεί να κινήσει την άνω γνάθο του. Ίσα ίσα δηλαδή, δεν μπορεί να μασήσει ακόμα, του δίνουμε αλεσμένη τροφή»

Δεν είναι παιδιά που γυρεύουν τον καυγά. Είναι κανονική εκτέλεση. Τα παιδιά είναι από κάποια απόσταση. Ο Φραγκίσκος είναι αυτός που δείχνει να χτυπάει αυτόν που έχει το όπλο και μετά πάει να γυρίσει να φύγει και τον πυροβολεί εν ψυχρώ στο κεφάλι.

Αν το προσέξεις στο βίντεο, δείχνει καθαρά ότι ο Γιάννης απομακρύνει με το ένα χέρι τον Φραγκίσκο και το άλλο κρατάει σε απόσταση τον άλλο που βγάζει το πιστόλι. Πριν βγάλει το πιστόλι φαίνεται πως ο Γιάννης προσπαθεί να ηρεμήσει κάπως τον Φραγκίσκο που έχουν καμία ανταλλαγή λέξεων με αυτόν που χρησιμοποιεί το πιστόλι. Φαίνεται καθαρά ότι αμύνονται είναι ολοφάνερο», προσέθεσε.

Σχετικές ειδήσεις