ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο Νορβηγός που δολοφόνησε τον αστυνομικό

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο Νορβηγός που δολοφόνησε τον αστυνομικό

Στον εισαγγελέα σήμερα ο 44χρονος Νορβηγός που δολοφόνησε τον 32χρονο αστυνομικό και χτύπησε τον κουμπάρο του σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη. Θα επικαλεστεί ψυχιατρικά προβλήματα και υπερκατανάλωση αλκόολ και πώς δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε και σκότωσε τον αστυνομικό σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης παραμένει από χθες στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων.

Τα ψυχιατρικά προβλήματα και την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ επικαλείται ο 44χρονος Νορβηγός ως αιτίες της δολοφονικής επίθεσης που κατηγορείται ότι διέπραξε. Στις εξηγήσεις που έδωσε, ανέφερε ότι δεν θυμόταν τι ακριβώς έγινε στο αιματηρό επεισόδιο τα ξημερώματα στο μπαρ της οδού Κατσιμίδη. Φέρεται να είπε ότι λόγω της κατάστασης της ψυχικής του υγείας και της κατανάλωσης αλκοόλ, δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβη, αν και ισχυρίσθηκε πως «προσπαθούσα να προστατέψω τον εαυτό μου».

Επιπλέον, ανέφερε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής που τον εξέτασαν ότι βρίσκεται τουλάχιστον εννέα χρόνια στην Ελλάδα και πως ζει με μία σύνταξη που του χορηγεί το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής υγείας.

Ο συνήγορος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, ο οποίος συναντήθηκε το βράδυ με τον εντολέα του υποστήριξε ότι ο Νορβηγός «δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, δεν γνώριζε καν τον θάνατο του θύματος μέχρι που ενημερώθηκε για την κατηγορία σήμερα το απόγευμα, όλα έγιναν στο πλαίσιο ενός καβγά όπου μάλιστα το θύμα του επιτέθηκε».

Το όπλο της επίθεσης στη Θεσσαλονίκη

Ο Νορβηγός κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα στον άτυχο 32χρονο με μαχαίρι τύπου «push dagger». Πρόκειται για ένα μικρό μαχαίρι, το οποίο κρύβεται στη χούφτα του ατόμου που επιτίθεται.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού από τον 44χρονο Νορβηγό σε μπαρ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-12-2023), εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, 44χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) σε βάρος δύο 32χρονων ημεδαπών τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εξ’ αυτών στην αριστερή τραχηλική χώρα και σοβαρά τον έτερο στα κάτω άκρα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη.

Επιπλέον, στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανωτέρω αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αυτός είναι ο αστυνομικός που δολοφόνησε ο Νορβηγός μέσα σε μπυραρία

Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του 32χρονου ήταν ακαριαίος. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Ο Νορβηγός υπήκοος αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Ο 44χρονος παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ εξετάζεται η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Κατά πληροφορίες, ο δράστης ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα και φαίνεται πως ήταν γνωστός πελάτης στο κατάστημα.

Ο αστυνομικός με την παρέα του σε παρακείμενο μαγαζί από την μπυραρία όπου έγινε η επίθεσηNewsbomb.gr

Το χρονικό της επίθεσης

Όπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες, το θύμα υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., τους λεγόμενους «Αδιάφθορους». Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην μπυραρία όπου διασκέδαζε μαζί με τον κουμπάρο του.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το τραγικό συμβάν εκτυλίχτηκε λίγο μετά τις 04:00, ο 44χρονος διαπληκτίστηκε με τον κουμπάρο του αστυνομικού και έβγαλε μαχαίρι τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Τότε, ο 32χρονος αστυνομικός επενέβη για να προστατεύσει τον κουμπάρο του, με τον 44χρονο να τον μαχαιρώνει στον λαιμό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση μέθης έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Θαμώνες κάλεσαν σε βοήθεια και ειδοποίησαν αστυνομικούς που βρίσκονταν σε παρακείμενο κτίριο όπου εδρεύει η Υπηρεσία των ΜΑΤ. Ακολούθησε η σύλληψη του και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου κρατείται.

Ο κουμπάρος του αστυνομικού, ο οποίος είχε βγει στον δρόμο και φώναζε βοήθεια διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.