ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Ο Νορβηγός δράστης λάμβανε επίδομα ψυχιατρικής νόσου

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Ο Νορβηγός δράστης λάμβανε επίδομα ψυχιατρικής νόσου

Ο Νορβηγός δράστης που σκότωσε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, ζούσε 9 χρόνια στην πόλη, ήταν γνωστός γιατί δημιουργούσε προβλήματα, ενώ μάλιστα λάμβανε επίδομα ψυχιατρικής νόσου από την πατρίδα του.

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τα όσα διαδραματίστηκαν σε μπυραρία της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πέμπτης, με έναν 44χρονο Νορβηγό να σκοτώνει εν ψυχρώ αστυνομικό με μαχαίρι πάνω σε διαπληκτισμό.

Σύμφωνα με περίοικους, ο Νορβηγός είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και ζει με κάποια επιδόματα από την πατρίδα του. Συγκεκριμένα λάμβανε επίδομα ψυχιατρικής νόσου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 44χρονος είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στο παρελθόν ενώ έκανε διαρκώς μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

Μάλιστα, το μοιραίο βράδυ είχε καταναλώσει, όπως ανέφερε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας στο OPEN, δυο μπουκάλια βότκα!

Ο Νορβηγός κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα στον άτυχο 32χρονο με μαχαίρι τύπου «push dagger». Πρόκειται για ένα μικρό μαχαίρι, το οποίο κρύβεται στη χούφτα του ατόμου που επιτίθεται.

Το φονικό στιλέτο βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς στο σημείο όπου έγινε το τραγικό συμβάν, δηλαδή στο μπαρ-μπυραρία το οποίο βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την έδρα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Από μαρτυρίες θαμώνων του μαγαζιού φαίνεται να προκύπτει ότι ο 44χρονος δράστης διαπληκτίστηκε αρχικά με τον κουμπάρο του αστυνομικού, τον οποίο χτύπησε στο πόδι. Τότε επιχείρησε να μεσολαβήσει ο αστυνομικός, ο οποίος δέχθηκε τη θανατηφόρα επίθεση από τον Νορβηγό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού από τον 44χρονο Νορβηγό σε μπαρ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-12-2023), εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, 44χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) σε βάρος δύο 32χρονων ημεδαπών τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εξ’ αυτών στην αριστερή τραχηλική χώρα και σοβαρά τον έτερο στα κάτω άκρα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη.

Επιπλέον, στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανωτέρω αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Θυμίζεται ότι δύο χτυπήματα με το μαχαίρι στον θώρακα, επιφανειακό, και ένα πιο βαθύ στον μηρό, δέχθηκε τα ξημερώματα ο κουμπάρος του αστυνομικού που τραυματίστηκε θανάσιμα από το μαχαίρι του 42χρονου Νορβηγού σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη.

Ο 32χρονος κουμπάρος του αστυνομικού νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Β’ χειρουργική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr.