ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλoνίκη: Απολογούνται ο σύντροφος της δολοφονημένης εγκύου και ο φίλος του - Τι θα ισχυριστούν

Θεσσαλoνίκη: Απολογούνται ο σύντροφος της δολοφονημένης εγκύου και ο φίλος του - Τι θα ισχυριστούν

Θεσσαλoνίκη: Ενώπιον του ανακριτή οδηγούνται ο 39χρονος σύντροφος της δολοφονημένης Γεωργίας και ο φίλος του - Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους

Ώρα απολογίας για τον σύντροφο της δολοφονημένης εγκύου και για τον φερόμενο συνεργό του στο έγκλημα που έχει συγκλονίσει τη Θεσσαλονική αλλά και το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα ο 39χρονος και ο φίλος του θα βρεθούν σήμερα Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, ενώπιον του ανακριτή και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ του θανάτου της 41χρονη Γεωργίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε στον 39χρονο και τον φίλο του ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο 39χρονος επιμένει να υποστηρίζει πως δεν συμμετείχε στη δολοφονία της 41χρονης σύντροφό του και πως μάλιστα της ώρα που συνέβη εκείνος κοιμόταν.

Μάλιστα, έχει ισχυριστεί ότι δεν είναι εκείνος που φαίνεται στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με το μπαούλο αλλά και με το στρώμα λίγο μετά τη δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος αναμένεται να κρατήσει την ίδια στάση μέχρι πρότινος, δηλαδή θα ισχυριστεί πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο όταν συνέβη η δολοφονία.

Με την νέα τροπολογία στον Ποινικό Κώδικα η υφ’ όρων απόλυσις μετά τα 18 χρόνια δεν είναι αυτονόητη για οποιονδήποτε και για οποιαδήποτε έκτιση.

Το χρονικό της δολοφονίας της εγκύου στη Θεσσαλονίκη

Ώρα 21.50. Ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Ο Άκης φαίνεται να περνά από το πεζοδρόμιο. Πηγαίνει να πάρει τη Γεωργία που σε 10 λεπτά τελειώνει από τη δουλειά της.

Απέχει μόλις 70 μέτρα από το ζαχαροπλαστείο, όπου εργαζόταν το θύμα.

Ώρα 22.02 Η Γεωργία έχει σχολάσει. Το ζευγάρι περπατά στο πεζοδρόμιο στρίβοντας στη γωνία για να πάει σε πιάτσα ταξί.

Στις 22.50 το ζευγάρι φτάνει στο διαμέρισμα του Άκη και μπαίνει στην είσοδο της πολυκατοικίας.

«Όταν η Γεωργία μπήκε μέσα, εγώ έτρεξα πίσω της και την απείλησα με μαχαίρι. Την ακινητοποιήσαμε με μονωτική ταινία στο στόμα και τα μάτια. Εκείνη είπε ότι ζαλίζεται και έπεσε στο πάτωμα. Ο Άκης την έβαλε στο κρεβάτι μπρούμυτα, την έδεσε με χειροπέδες και πήγε στην κουζίνα με κραυγές, σαν να τον χτυπάνε, για να δείξει ότι γίνεται ληστεία» υποστήριξε στις Αρχές ο φίλος του συντρόφου της.

Λίγο αργότερα η Γεωργία θα πέσει νεκρή πολλαπλά μαχαιρωμένη στο λαιμό και στο σώμα. Στις 12 τα μεσάνυχτα, ο σύντροφος της Γεωργίας φαίνεται με γρήγορο ρυθμό να βγαίνει από το σπίτι.

«Εγώ κατέβηκα από το σπίτι και μετά από 10 λεπτά ήρθε ο Άκης και μου είπε πως η Γεωργία είναι νεκρή», ισχυρίστηκε ο φίλος του συντρόφου της.

Λίγο αργότερα στις 12.55 κάμερα ασφαλείας καταγράφει τους δύο κατηγορούμενους να προσπαθούν να πετάξουν πράγματα της Γεωργίας και πειστήρια της δολοφονίας σε κάδους σκουπιδιών. Κατεβαίνουν πεζοί. O Άκης φαίνεται να κρατά μια κίτρινη σακούλα.

Μπαίνουν σε ένα στενό. Πίσω από ένα φορτηγό θα συναντήσουν δύο κάδους απορριμμάτων. Οι δύο άντρες τους ελέγχουν. Εκεί ο 39χρονος φαίνεται να πετά την κίτρινη σακούλα που κρατούσε.

Το ρολόι δείχνει 12.56. Ο Άκης προχωρά στην οδό Αριστοτέλους. Φαίνεται πως εκεί περιμένει τον φίλο να έρθει με το αμάξι να τον πάρει. Είναι το αμάξι που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά της σορού της άτυχης εγκύου.

Δυο λεπτά αργότερα το γκρι αμάξι του 34χρονου κινείται με κατεύθυνση που θα μπορούσε να οδηγεί στο σπίτι της πρώην συζύγου του Άκη.

Ώρα 01.24. Το γκρι αυτοκίνητο του συνεργού φαίνεται να επιστρέφει στο σπίτι του Άκη.

Τριάντα λεπτά μετά, οι δυο άνδρες κατεβαίνουν κουβαλώντας το μπαούλο, που πλέον φαίνεται πως έχει σημαντικό βάρος. Το βάζουν στο πορτ παγκαζ και επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο.

Στις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα το αυτοκίνητο φαίνεται να κινείται προς την Χαλκιδική. Εκεί όπου βρέθηκε το μπαούλο με τη σορό της άτυχης γυναίκας.

Μετά από 3.30 ώρες οι δυο άνδρες επιστρέφουν στο σπίτι.

Στις 5.30 τα ξημερώματα το γκρι όχημα παρκάρει κάτω από το σπίτι του Άκη.

Στις 06.15 τα ξημερώματα οι δυο άνδρες βγαίνουν μαζί από το σπίτι κουβαλώντας το ματωμένο στρώμα, πάνω στο οποίο η Γεωργία άφησε την τελευταία της πνοή. Το πετάνε λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω.

Αμέσως μετά οι δυο φίλοι κάνουν μια μικρή βόλτα στην περιοχή και στις 6.22 το γκρι αυτοκίνητο του φίλου του Άκη έχει καταγραφεί από κάμερα να κινείται σε δρόμο που απέχει περίπου τρία λεπτά από το σπίτι του με ένα νέο στρώμα στην οροφή του.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τους δολοφόνους της εγκύου

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγη ώρα μετά την δολοφονία της Γεωργίας.

Το βίντεο, το οποίο έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας παρακείμενης επιχείρησης δείχνει τους δύο άνδρες, τον 39χρονο σύντροφο της 41χρονης και τον 34χρονο φίλο του να μεταφέρουν το πτώμα της μέσα σε ένα μπαούλο.

Οι δύο δράστες έχουν συλληφθεί και κρατούνται, ενώ έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο 13 Ιανουαρίου. Και οι δύο δίνουν διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ, ενώ αρνούνται κάθε συμμετοχή στο στυγερό έγκλημα.

Ο 39χρονος φέρεται να δηλώνει ότι... κοιμόταν και δεν γνωρίζει πώς και για ποιο λόγο δολοφονήθηκε η τριών μηνών έγκυος σύντροφός του.

Σχετικές ειδήσεις