ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συλλήψεις Greek Mafia: Ερευνάται η εμπλοκή τους και στην υπόθεση του Νέου Κόσμου

Συλλήψεις Greek Mafia: Ερευνάται η εμπλοκή τους και στην υπόθεση του Νέου Κόσμου
Eurokinissi

Οι «τσιγαράδες των Βαλκανίων» που είχαν ανοίξει δουλειές στην Ελλάδα με τζίρους εκατομμυρίων δεν ήθελαν να μοιράζονται την πίτα με κανέναν.

Όποιος άπλωνε χέρι και δυνάμωνε ήταν απειλή. Ακολουθούσαν προειδοποιήσεις και στη συνέχεια «μιλούσαν» τα όπλα όπως έγινε στις εκτελέσεις του Γιάννη Σκαφτούρου ή αλλιώς «Θείου Τζο» και του Βασίλη Ρουμπέτη ή αλλιώς «Ράμπο». Ο ηθικός αυτουργός ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος, με τη νύχτα να κάνει λόγο για έναν σκληρό υπήκοο Ουκρανίας, έδινε την εντολή και οι εκτελεστές του μαζί με τους βοηθητικούς τους αναλάμβαναν δράση. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων είχε εμπλακεί και ο «Ζαμπόν» έτσι η εκτέλεση του δεν αποκλείεται να είχε την υπογραφή του ίδιου ηθικού αυτουργού και να χρησιμοποιήθηκε η ίδια ομάδα όπως και στα άλλα δύο συμβόλαια θανάτου Είναι κάτι που εξετάζεται καθώς η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Από την βασική 7μελη ομάδα έχουν συλληφθεί δύο άτομα, ακόμη δύο βρίσκονται έγκλειστοι σε φυλακές, ο ένας στη Λάρισα και ο άλλος στο Μαυροβούνιο ενώ οι άλλοι αναζητούνται με τους δύο να έχουν ήδη καταφέρει να περάσουν τα σύνορα της χώρας.

Τα μέλη της ομάδας που εκτελούσαν συμβόλαια και παρακολουθούσαν στόχους είναι υπήκοοι χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κι ένας υπήκοος Αλβανίας. Ο μικρότερος σε ηλικία είναι μόλις 21ετων ο οποίος και συνελήφθη. Τα αρχικά του είναι Δ. Δ. Είχε δημιουργήσει τη δικιά του συμμορία στη Θεσσαλονίκη και διαφήμιζε τη δράση του στα Social Media. Το παρατσούκλι του στους κύκλους της νύχτας είναι «Το κλεφτρόνι» όπως αναφέρουν πηγές στο newsbomb. Ο 21χρονος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ συμμετείχε και στις δύο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν σε επιχειρήσεις συμφερόντων του Γιάννη Σκαφτούρου όπου στόχος ήταν μηχανήματα παρασκευής τσιγάρων.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της ασφάλειας τον βασικό ρόλο είχε ο 39χρονος που έχει συλληφθεί με τα αρχικά Α. Σ. Ο άνδρας ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία στο Κίεβο άφησε πίσω του 3 αποτυπώματα τα οποία βρέθηκαν στη μηχανή που εγκατέλειψαν οι εκτελεστές μετά το «χτύπημα» στον Γιάννη Σκαφτούρο. Έμενε στη χώρα μας και εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Σε κλεμμένο Ι. Χ που εντοπίστηκε λίγο πριν τη εκτέλεση του «Ραμπο» βρέθηκαν μέσα 2 κινητά τηλέφωνα. Το στίγμα του ενός οδηγούσε στο σπίτι του στον Ασπρόπυργο. Ο ίδιος φαίνεται να είχε φυσική παρουσία και στις εκτελέσεις που σημειώθηκαν στις δύο επιχειρήσεις συμφερόντων Σκαφτουρου ενώ σε βάρος του είχε γίνει εμπρηστική επίθεση λίγο μετά την εκτέλεση του "Θείου Τζο" προκαλώντας ζημιές στο αυτοκίνητο αλλά και στο σπίτι του.

Ο συγκεκριμένος φαίνεται να συνδέεται και με τις δύο εκτελέσεις.

Γνώριζε ο «Ράμπο» τους εκτελεστές του;

Ο Βασίλης Ρουμπετης δεν αποκλείεται να γνώριζε τους εκτελεστές του ή να είχε υποψίες ότι κάτι ετοίμαζαν εναντίον του και ίσως προετοιμαζόταν να «χτυπήσει» πρώτος καθώς στο κινητό του που εξετάστηκε εξονυχιστικά μετά την εκτέλεση του εντοπίστηκε φωτογραφία όπου απεικονίζονται δύο άτομα, ο ένας εξ αυτών είναι ο άνδρας από το Ουζμπεκιστάν ο οποίος έχει καταφέρει να διαφύγει από τη χώρα και αποτελεί μέλος της ομάδας. Ο Σ. Λ σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ ήταν ένα από τα μέλη που είχαν γίνει η «σκιά» του Ρουμπέτη λίγες μέρες πριν την εκτέλεση.

Ο έγκλειστος στις φυλακές της Λάρισας και η κίνηση «ματ» της Ασφαλείας

Για τον συγκεκριμένο άνδρα οι υποψίες ξεκίνησαν πολύ νωρίς έτσι η ασφάλεια για να τον κρατήσει στην Ελλάδα και να μην καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό τον συνέλαβε για μια καταδικαστική απόφαση που εκκρεμούσε σε βάρος του και οδηγήθηκε στις φυλακές της Λάρισας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ήταν φυσικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας πρώην μέλους της ομάδας αλλά και βασικό μέλος της ομάδας που παρακολουθούσε τον Ρουμπέτη. DNA του βρέθηκε σε μπουκάλι που περιείχε βενζίνη και εντοπίστηκε μέσα στο όχημα που χρησιμοποιούσε η ομάδα για να παρακολουθεί τον «Ραμπο».

Ο Αλβανός με τις πλαστικές μάσκες

Ο άνδρας που βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν τα αλβανικά μέσα είναι ο υπήκοος Αλβανίας ο οποίος κρατείται στις φυλακές του Μαυροβουνίου καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί ΙΧ οπλοστάσιο.

Από τη έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων και πλαστικές μάσκες, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, τις οποίες χρησιμοποιούν συνήθως κακοποιοί για να διαπράξουν ένοπλες ληστείες. Ο Π.Τ συμμετείχε και στις 2 εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στις εταιρείες συμφερόντων του «Θείου Τζο» καθώς αποτύπωμά του εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο διαφυγής το οποίο εγκατέλειψαν καθώς ενεπλάκη σε τροχαίο.

Η υπόθεση δεν σταματά εδώ. Δεν αποκλείεται να έρθουν κι άλλες συλλήψεις.

Σχετικές ειδήσεις