ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΥΦΕΚΙΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εκπαιδευμένοι για πραγματική αστική μάχη: Σοκαριστικά ντοκουμέντα από τη δράση της μαφίας

Εκπαιδευμένοι για πραγματική αστική μάχη: Σοκαριστικά ντοκουμέντα από τη δράση της μαφίας

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για τους μαφιόζους στη χώρα μας, οι οποίοι όπως φαίνεται, δεν ήταν απλά εκτελεστές, αλλά καλά εκπαιδευμένοι σε επιθέσεις με όπλα, για όλα τα ενδεχόμενα...

Εκπαίδευση με πολεμικά τυφέκια, πιστόλια, κράνη, φωτογραφίες «επίδειξης» με μάσκες με νεκροκεφαλές για να περάσουν το μήνυμα κατά των αντίπαλων συμμοριών...

Σε φωτογραφίες-ντοκουμέντα που παρουσιάζει ο Alpha, φαίνεται το modus operandi της επικίνδυνης ρωσόφωνης μαφίας, που ευθύνεται όπως φαίνεται για συμβόλαια θανάτου κατά των «ανταγωνιστών» τους.

Όπως φαίνεται, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διαθέτουν όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό, αλλά και την εκπαίδευση, όχι μόνο για να πραγματοποιούν εκτελέσεις, αλλά ακόμα και για... τακτική μάχη μέσα σε αστικό περιβάλλον.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί τρεις μήνες μετά την επίθεση τους σε πρατήριο βενζίνης στον Ασπρόπυργο, όπου έβαλαν φωτιά σε εξοπλισμό.

Εξετάζεται αν στο ίδιο πλαίσιο των εγκληματικών ενεργειών, εντάσσεται και η δολοφονία Ζαμπούνη.

Δείτε το βίντεο κατά το οποίο από την εκπαίδευση πέρασαν στη δράση, στην επίθεση στο πρατήριο στον Ασπρόπυργο:

Η Greek Mafia ετοίμαζε εκτελέσεις από αέρος μέσω drones - Συμβόλαια θανάτου από τις φυλακές

Παράλληλα, επιθέσεις με drones σχεδίαζαν οι νονοί της νύχτας, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία, υπάρχουν βίντεο κατόπτευσης περιοχών που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο Έλληνα ποινικού και όπως φαίνεται ο ίδιος έκανε δοκιμαστικές πτήσεις drones, προεργασία, δηλαδή, αιματηρής επίθεσης με τη ρίψη εκρηκτικού μηχανισμού!

Θα μπορούσε, επίσης, να εξοπλίσει το drone με χειροβομβίδες ώστε να επιτεθεί στον στόχο του από απόσταση και με ασφάλεια για τον ίδιο.

Πρόκειται για τεχνικές που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια για παράδειγμα στον πόλεμο της Ουκρανίας (αναφερόμαστε στα drones του εμπορίου, τα οποία γίνονται φονικά με τις «πατέντες» της προσθήκης εκρηκτικών, και όχι για τα πολεμικά drones).

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης ότι Έλληνες και Αλβανοί ποινικά πραγματοποιούσαν εγκλήματα ακόμα και κατά τη διάρκεια της άδειάς τους από τις φυλακές!

poster

Survivor: Το ειδύλλιο Μαριπόζα - Τζέιμς και το σημάδι στο λαιμό01:03

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN παρουσιάστηκαν λεπτό προς λεπτό οι προπαρασκευαστικές ενέργειες των δραστών, πριν τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, όπως αυτές περιγράφονται στη δικογραφία.

Το δρομολόγιο των εκτελεστών

  • Το βράδυ πριν την εκτέλεση στις 22.59 μ.μ., μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες κινείτο στην επαρχιακή οδό Οινόης – Μαγούλας, με κατεύθυνση τα Σκούρτα Βοιωτίας, το χωριό που βρισκόταν το σπίτι του Γιάννη Σκαφτούρου.
  • Στις 23.15 μ.μ. η μοτοσυκλέτα έφτασε στα Σκούρτα, όπου και έμεινε για περίπου δυόμισι ώρες. Με την έλευση της ημέρας της δολοφονίας, και συγκεκριμένα στη 1.15 π.μ., η μοτοσυκλέτα με τους δύο αναβάτες κινήθηκε προς Μαγούλα, και από τις 2.07 π.μ., στην ευρύτερη περιοχή με τους δύο αναβάτες
  • Στις 5.12 π.μ., η μοτοσυκλέτα επέστρεψε στα Σκούρτα Βοιωτίας. Μετά από λίγες ώρες ο αρχιμαφιόζος Σκαφτούρος εκτελέστηκε
  • Αμέσως μετά, στις 12.08 μ.μ., η μοτοσυκλέτα κινήθηκε προς το σημείο όπου οι δράστες την εγκατέλειψαν.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας έστησε σκηνικό μάχης στην Ελλάδα

Πόλεμος. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο για τον έλεγχο του λαθρεμπόριου τσιγάρων (και όχι μόνο) στην Ελλάδα, με τους εγχώριους «τσιγαράδες» να έχουν απέναντί τους μαφιόζους από την πρώην Σοβιετική Ένωση!

Ο «Κούσο», ο VOR V ZAKONE (ρωσο-γεωργιανή μαφία), ο αρχηγός, είναι αυτός που κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία επιχείρησε να επεκταθεί δυναμικότερα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων στη χώρα μας αλλά και στους «εκβιασμούς» εδραιωμένων τσιγαράδων προκειμένου να καταβάλλουν «ενοίκιο».

Την επέκταση αυτού του δικτύου, του «τρίτου πόλου», ανέθεσε, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στον «Εντικ», έναν Ελληνοουκρανό «συνεργάτη» του. Την ελληνική «αντιπροσωπεία» του VOR ανέλαβε, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, ο «Αντόν», συνεργαζόμενος με παλιό εγχώριο «τσιγαρά» της συμπρωτεύουσας. Ο VOR πέρα από τις άλλες εγκληματικές δραστηριότητες επιθυμούσε και αυτή της λαθρεμπορίας τσιγάρων επιδιώκοντας την αύξηση των εσόδων, καθώς τα μέλη αυτών των συμμοριών «ταΐζουν», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αστυνομικοί, όλα τα φυλακισμένα μέλη τους ανά τον κόσμο.

Με αυτόν τον «τρίτο πόλο» είχε ανοίξει πόλεμο ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός με το προσωνύμιο «θείος Τζο», καθώς ο ίδιος συνεργαζόταν με δύο εγχώριους «τσιγαράδες», στους τομείς Ασπροπύργου και Μενιδίου, παρέχοντας και την «προστασία» του ηγετικού ονόματός του στην Greek Mafia. Η συνεργασία πέρα από την παρασκευή των καπνικών προϊόντων είχε επεκταθεί και στη μεταφορά των λαθραίων προϊόντων με φορτηγά του «θείου Τζο».

Μετά τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στις 25 Απριλίου 2022, οι αστυνομικοί είχαν περιγραφές πως οι δράστες προέρχονταν από τη Γεωργία, καθώς ένας από τους εκτελεστές φώναξε «Γιάννη, Γιάννη» στον στόχο του, έχοντας προφορά που παρέπεμπε σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Μετά τη δολοφονία του «θείου Τζο», αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός ως «Ράμπο», θέλησε να εκδικηθεί για τον θάνατο του φίλου του. Στις 2 Απριλίου 2023 τοποθετείται βόμβα στο σπίτι του «Αντόν» στη Θεσσαλονίκη και στις 27 Απριλίου 2023 στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, του 39χρονου Γεωργιανού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

Η απάντηση του «τρίτου πόλου» ήρθε στις 7 Ιουνίου 2023, με τη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και του κουνιάδου του Διονύση Μουζακίτη. Ακολούθησαν δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε εταιρία των γιων του Γιάννη Σκαφτούρου στον Ασπρόπυργο και σε αποθήκη με καπνικά προϊόντα στην ίδια περιοχή, με τον ιδιοκτήτη της να έχει φιλικές σχέσεις με τον «θείο Τζο».

Οι εκτελεστές του «θείου Τζο»

Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, θεωρούν πως τρία από τα μέλη του εκτελεστικού πυρήνα συγκεντρώνουν περισσότερες ενδείξεις ότι συμμετείχαν στις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη.

Ο πρώτος ύποπτος εκτελεστής είναι ο 41χρονος από τη Γεωργία, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας. DNA του εντοπίστηκε στο κλεμμένο όχημα που εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο στις 17 Μαΐου 2023, στο αυτοκίνητο που παρακολουθούσε τις κινήσεις του Βασίλη Ρουμπέτη. Στο ίδιο όχημα βρέθηκε αποτύπωμα και ενός 34χρονου Ρώσου, ο οποίος διαφεύγει και αναζητείται.

ια 20 χρόνια ο 41χρονος Γεωργιανός κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Συνελήφθη στον Προμαχώνα στις 30 Οκτωβρίου 2023 όταν επιχείρησε να διαφύγει με αρμένικη ταυτότητα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση για διακεκριμένες κλοπές. Ο έγκλειστος των φυλακών Λάρισας προέκυψε ότι ήταν ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Θεόδωρου Μαυρόπουλου στην Πιερία. Σημειώνεται ότι ο 48χρονος πέθανε στις 22 Οκτωβρίου 2023 από παθολογικά αίτια, τα οποία δεν αποκλείεται να ήταν συνέπεια του σοβαρού τραυματισμού του.

Η παρουσία του 41χρονου Γεωργιανού προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τα στίγματα του κινητού τηλεφώνου και μιας κοκκινόμαυρης μοτοσικλέτας που έκαψαν μετά την επίθεση. Η ίδια μοτοσικλέτα φαίνεται να έχει υποστηρικτικό ρόλο στο όχημα των εκτελεστών των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, όπως και στην επίθεση στις εγκαταστάσεις των γιων του Σκαφτούρου στον Ασπρόπυργο. Ο 41χρονος μετά την απόπειρα δολοφονίας Μαυρόπουλου, πέρασε και από την πολυκατοικία που διέμενε.

Ο δεύτερος ύποπτος εκτελεστής είναι ένας 29χρονος από τη Γεωργία, που έχει διαφύγει τη σύλληψη και αναζητείται. Αποτύπωμα του «Ηλία» έχει βρεθεί σε όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην εμπρηστική επίθεση της αποθήκης καπνικών προϊόντων στον Ασπρόπυργο, ενώ το στίγμα του κινητού του εντοπιζόταν εκεί στον χρόνο της επίθεσης. Φωτογραφία του βρέθηκε και στο κινητό του πρώτου ύποπτου εκτελεστή, στις 3 Ιουλίου 2023, λίγο μετά τη διαφυγή των δραστών της απόπειρας δολοφονίας του 48χρονου στην Πιερία. Ο 29χρονος φέρεται ως αρχηγικό μέλος ομάδας με την ονομασία «L.P.B. 16.1», που έχει ως βάση την περιοχή της Περαίας στη Θεσσαλονίκη ενώ μέλη της ομάδας ήταν ο 21χρονος Έλληνας που έχει συλληφθεί, όπως επίσης και ένας 20χρονος Γεωργιανός.

Φέρονται να απασχολούνται με αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, γκράφιτι και μουσική τραπ, ενώ μεταξύ άλλων αναρτούν φωτογραφίες με χρήματα, φυσίγγια και όπλα, παρουσιαζόμενοι ως εγκληματική συμμορία. Σύμφωνα με τις αρχές της Κύπρου, ο 29χρονος έχει ποινικό παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς, επηρεασμό μαρτύρων, διαρρήξεις, κλοπές, επιθέσεις με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κατοχή όπλου και απειλές, πράξεις για τις οποίες έχει απελαθεί από την Κύπρο.

O τρίτος εκτελεστής είναι ο άγνωστος-γνωστός, αταυτοποίητο DNA του οποίου έχει βρεθεί σε μονωτικές ταινίες της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του «θείου Τζο» αλλά και στο κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση του Βασίλη Ρουμπέτη.

«Υπαρχηγός» του VOR στο κινητό του «Ράμπο»

Ενας από τους στενούς συνεργάτες του VOR είναι ο 41χρονος από το Ουζμπεκιστάν, ο επονομαζόμενος «Λεωνίδας». Σημειώνεται ότι στο κινητό τηλέφωνο του Βασίλη Ρουμπέτη, στις 3 Απριλίου 2023, υπήρχε φωτογραφία του «Λεωνίδα», όπως και ενός 43χρονου Ρώσου με το προσωνύμιο «Στάνι». Εικάζεται πως ο «Ράμπο» σχεδίαζε κάτι σε βάρος τους.

Ο «Λεωνίδας», μαζί με τον 39χρονο Γεωργιανό, αποτύπωμα του οποίου είχε βρεθεί στην μπαταρία της μοτοσικλέτας διαφυγής των εκτελεστών του Σκαφτούρου, μαζί με τον 43χρονο Ρώσο αλλά και τον 48χρονο Θεόδωρο Μαυρόπουλο, σε βάρος του οποίου εκδηλώθηκε απόπειρα δολοφονίας στον Σβορώνο Κατερίνης στις 2 Ιουλίου 2023, ήταν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης σε εκβιασμούς και ληστείες, ενώ σχετίζονταν με τη δολοφονία του Γιώργου Μουρατίδη στις 2 Ιανουαρίου 2012 στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Ο αναζητούμενος «Λεωνίδας» διατηρεί μεταξύ άλλων εταιρία ενοικιάσεων-πωλήσεων αυτοκινήτων στην Αγγλία. Ο 41χρονος Ουζμπέκος μαζί με τον 39χρονο Γεωργιανό και έναν Έλληνα εμπλέκονταν σε δικογραφία του Λιμενικού Σώματος για τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών στην Ηλεία. Σημειώνεται ότι στις 8 Δεκεμβρίου 2023 σε βάρος του 39χρονου Γεωργιανού και του Έλληνα εκδόθηκε απόφαση με την οποία τους επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 157 ετών, με εκτιτέα τα 8 έτη, για τη διακίνηση μεταναστών. Στις 27 Δεκεμβρίου, ο 39χρονος εξαγόρασε την ποινή του έναντι 25.000 ευρώ και ο Έλληνας αντί 30.000 ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Σχετικές ειδήσεις