ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσολόγγι: Τι ήθελε να εξαφανίσει ο κρεοπώλης; Η ανατριχιαστική προφητεία της μάνας και o θησαυρός

babis

Φως στο Τούνελ:  Μία παλαιότερη υπόθεση δολοφονίας έρχεται ξανά στο προσκήνιο με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη

Ο Μπάμπης είχε βρεθεί στο Μεσολόγγι για τις διακοπές των Χριστουγέννων αφού εργαζόταν σε εταιρεία φωτοβολταϊκών στην Ιταλία. Εκείνη την νύχτα είχε ραντεβού με τον κρεοπώλη φίλο του για να πάνε για κυνήγι, όπως είχε πει ο ίδιος, όπως αναφέρει το MEGA.

Εκείνη τη νύχτα ξεκινά το χρονικό του θρίλερ που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι τον μετέφερε μέχρι ενός σημείου και ότι εκεί τον άφησε. Είπε ότι ο ίδιος επέστρεψε στο Μεσολόγγι, αλλά κάμερες ασφαλείας τον διέψευσαν.

Το πτώμα του Μπάμπη βρέθηκε την Δευτέρα 22 Ιανουάριου σε βαλτώδη περιοχή μετά από έρευνα της εθελοντικής ομάδας Annubis που έχουν στην διάθεσή τους ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Το έγκλημα στο «ποτάμι του χρυσού»

Στην έρευνα που έκανε η εκπομπή του «Τούνελ» για να βρει απαντήσεις εντόπισε τον πατέρα, την μητέρα, τον αδερφό, τον γαμπρό του Βασίλη Δημαρά στο Μεσολόγγι, αλλά και μάρτυρες που έδειξαν στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

«Έφτιαξε ένα μηχάνημα, που ο Βασίλης δεν τον ήξερε αυτό, κάπου το είδε και το έφτιαξε, για να ψάχνει για λεφτά. Μου έλεγε διάφορα, για σκαψίματα, για χασίσια, για αυτά που έβλεπε, γιατί ήταν και παιδί περίεργο», είπε ο πατέρας του.

Κάτοικοι του χωριού μίλησαν για όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

«Αυτό το βουνό Βαράσοβα, ξέρεις πόσα μυστικά έχει μέσα; Ξέρεις πόσα εκκλησάκια; Τι τερτίπια έχει εκεί μέσα; Εκεί λένε ότι υπάρχουν μυστικά μονοπάτια, μυστικές πύλες, πόσες εκκλησίες, ποιος να τα ξέρει αυτά τα πράγματα; Εκείνα τα χρόνια δεν πήγαιναν, ούτε σε τράπεζες, ούτε σε χρηματιστήρια. Μαζεύανε ότι είχαν σε χρυσό και τον έθαβαν. Πήγαιναν με κωδικούς που τους ήξεραν μόνο αυτοί».

Τα ρούχα του άτυχου κτηνοτρόφου είχαν βρεθεί λίγο πιο μακριά, από τον ίδιο, στο ποτάμι. Οι διασώστες είχαν βρει και μια γαλότσα.

Οι οικοδόμοι που δούλευαν κοντά στο σημείο, που βρέθηκε νεκρός, είδαν τον Βασίλη να περνά μαζί με δεύτερο άτομο στο μηχανάκι.

«Περίπου τρεις εβδομάδες πριν το συμβάν εδώ, μου είχε ζητήσει να του βρω μηχάνημα που ψάχνει για χρυσό. Μου είπε ότι έχει έναν φίλο που αναζητά χρυσό. Του είπα τότε ότι είναι παράνομο, διώκεται από το νόμο, να μην πηγαίνει μαζί του και αν δει κάποιον να ψάχνει για τέτοια πράγματα, να φύγει από την περιοχή».

Εντοπίστηκε η γυναίκα που έστειλε μηνύματα ο κρεοπώλης

Ο κρεοπώλης είχε στείλει μηνύματα σε μία γυναίκα την ημέρα της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου.

Δήλωσε πως είχε μια τυπική φιλική επαφή με τον κατηγορούμενο και ότι όντως της έστειλε εκείνο το πρωί ένα μήνυμα και όχι περισσότερα, όπως έλεγαν.

«Το έστειλε το πρωί της Πέμπτης, 10:30….11; Κάπου εκεί…Δεν θυμάμαι ακριβώς. Γνώριζε ότι είχα ένα θέμα με την υγεία μου και απλά μου έγραψε «τι κάνεις καμάρι μου; πως είσαι; Κάτι τέτοιο…Ένα απλό μήνυμα. Δεν του απάντησα τίποτα…».

Όπως λέει στο «Τούνελ» δεν είχαν τόσο στενή φιλική επαφή.

«Μιλούσαμε μια φορά τον χρόνο και δεν βρισκόμασταν γιατί εγώ έμενα αλλού. Μου είχε πει ότι ήταν πεσμένη η δουλειά του και είχε πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τον Μπάμπη δεν τον γνώριζα», καταλήγει.

Το όπλο του Μπάμπη που έλειπε…

Η εκπομπή βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του αγνοούμενου και στο δωμάτιό του. Η αδερφή του Χριστίνα έδειξε στη ρεπόρτερ τα προσωπικά του αντικείμενα που είχε αφήσει πίσω.

«Τα κυνηγετικά του ρούχα και τα φυσίγγια του είναι εδώ. Η μητέρα μου υποστηρίζει ότι λείπουν κάποια εννιάβολα. Έχει αφήσει πίσω το πορτοφόλι του με την ταυτότητα και τις κάρτες του, τα μοναδικά παπούτσια που είχε για κυνήγι. To μοναδικό που πήρε είναι το όπλο του. Ίσως πήγαινε να πάρει τα χρήματα που του χρωστούσε και πήρε το όπλο για προστασία…», είχε πει στο «Τούνελ» αναστατωμένη.

Σημαντικά αποδείχτηκαν τα όσα ανέφερε στο «Τούνελ» η μητέρα του άτυχου νέου. Μίλησε για το τετράδιο και τις σημειώσεις που κρατούσε για τα δάνεια που έδινε.

Προφητική αποδείχτηκαν στα όσα είπε: «Πηγαίνω στα χωράφια και νομίζω πως θα δω το παιδί μου να μου λέει εδώ είμαι».

«Έγκλημα-Εύηνος»

Η μητέρα του δολοφονημένου στο ποτάμι νέου, έδειξε στην Αγγελική Νικολούλη, τα σημειώματα που βρήκε. Το ένα που έγραφε: «Έγκλημα-Εύηνος», δημιουργεί ερωτηματικά για το τι μπορεί να είχε δει ο Βασίλης στο ποτάμι. Το άλλο ανέφερε το όνομα ενός αστυνομικού και κάποια χρηματικά ποσά.