ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσολόγγι: Νέα κατάθεση δίνει αύριο ο 50χρονος κρεοπώλης για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου

Μεσολόγγι: Νέα κατάθεση δίνει αύριο ο 50χρονος κρεοπώλης για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου

Συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα οι έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου από το οποίο εκτιμάται οτι πυροβολήθηκε ο Μπάμπης Κούτσικος

Στα δικαστήρια Μεσολογγίου θα βρεθεί το πρωί της Τρίτης ο 50χρονος κρεοπώλης που κατηγορείται για την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, προκειμένου να δώσει νέα συμπληρωματική κατάθεση για την υπόθεση.

Οι έρευνες της αστυνομίας που συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα εστιάζουν στον εντοπισμό του όπλου, από το όποιο εκτιμούν ότι πυροβολήθηκε ο 31χρονος, εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο.

Παράλληλα αναζητούν και το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη Κούτσικου, από το οποίο θεωρούν ότι μπορεί να προκύψουν σημαντικά στοιχεία, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τα δείγματα γενετικού υλικού που έχουν ληφθεί από τα ρούχα και τα υποδήματα του θύματος.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες τόσο μέσα από καταθέσεις όσο και από την επανεξέταση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και ασφάλειας. Επαναξιολογούνται δε στοιχεία από στίγματα κινητών τηλεφώνων, που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Ο γνωστός ερευνητής και ταξίαρχος εν αποστρατία της Αστυνομίας Θανάσης Κατερινόπουλος μίλησε στο MEGA αναφέροντας πως εκτιμά ότι ο κρεοπώλης ήταν το «δόλωμα» για να οδηγηθεί ο 31χρονος στο σημείο όπου βρέθηκε δολοφονημένος.

Το «πυκνό και βαρύ» μυστήριο εντείνει το ότι οι Αρχές είναι πεπεισμένες πως ο 50χρονος κρεοπώλης είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον 31χρονο, ωστόσο δεν μπορεί να εντοπιστεί το κίνητρο. Ο ταξίαρχος Κατερινόπουλος θα σχολιάσει και πως ο κρεοπώλης κράτησε μια στάση για το τι θα συναντήσει στις φυλακές.

«Θα σε θάψω χωρίς παπά»

Την ίδια ώρα φως και ερωτήματα ρίχνει μαρτυρία που φέρεται να έκανε φίλος του κρεοπώλη για την μοιραία νύχτα.

«Όταν ο κρεοπώλης έφτασε στο σπίτι μου, εγώ και η οικογένεια μου δεν του είπαμε τίποτα για την αστυνομία. Ρωτήσαμε τι έγινε με τον Μπάμπη και μας είπε ότι ο Μπάμπης του ζήτησε να τον πάει στο ΤΕΙ, τον πήγε και έφυγε και μάλιστα μας είπε: ‘τι ήθελα και τον πήγα; Τώρα θα βρω και τον μπελά μου’. Εμένα δεν μ’ άρεσε η στάση του, δεν είχε ούτε αγωνία, ούτε ανησυχία. Όταν του μιλούσα για την εξαφάνιση του Μπάμπη προσπαθούσε να αλλάξει την κουβέντα. Αργότερα μου είπε ότι θα πάει να βοηθήσει εκείνος στις έρευνες».

Ο φίλος του χασάπη θα μιλήσει για τη μοιραία βραδιά κάνοντας λόγο για ψυχρή στάση του χασάπη:

«Ήταν πολύ παράλογη η συμπεριφορά του. Ήταν πολύ ψυχρός εκείνη την ημέρα. Δεν τον είχα συνηθίσει έτσι, ήταν συναισθηματικός γενικά. Είχα δει τον κρεοπώλη τα Χριστούγεννα και είχε αρκετά λεφτά πάνω του, είχε ένα πάγκο μετρητά. Δεν είχε οικονομικό πρόβλημα ο κρεοπώλης, κερνούσε και καφέ. Ήμουν στο χωριό από το πρωί. Είχα πάει εκεί από την προηγούμενη ημέρα με την γυναίκα μου για Χριστούγεννα. Μας είπε και εμάς ψέματα, δεν περιμέναμε να μας πει τόσα ψέματα».

Ο ίδιος θα πει και πως ο κρεοπώλης παραμιλούσε και εκεί έκανε μία μαρτυρία σοκ:

«Μου έκανε εντύπωση η στάση του όταν ήρθε στο σπίτι μου, ήταν ψυχρός και παγωμένος εκείνο το βράδυ, σαν να μην τον νοιάζει καθόλου. Ο κρεοπώλης συνήθιζε να παραμιλάει στον ύπνο του. Πριν από 15 ημέρες τον άκουσα να λέει: "θα σε θάψω χωρίς παπά"».

«Τον κρεοπώλη τον χρησιμοποιήσαν»

«Δεν ξυπνάει ένας άνθρωπος σε ένα πρωινό και αποφασίσει να πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Όπως είπε, γιατί πήρε μαζί του την καραμπίνα. Εγώ δεν ξέρω κανέναν να πηγαίνει για κυνήγι στις 9 το βράδυ. Εδώ έχουμε ακούσει κα αντιφατικά πράγματα, άλλοι μιλούσαν για 17 χιλιάρικα και άλλοι για 6. Τι άλλαξε μέσα σε δύο μέρες γιατί είχαν βγει. Επιμένω πως τον κρεοπώλη τον χρησιμοποίησαν για να κουβαλήσω τον Μπάμπη στο σημείο. Θέλω να πιστεύω πως θα μιλήσει. Ίσως ήξερε ο Μπάμπης κάτι και να φοβόντουσαν μήπως το πει», λέει ο Θανάσης Κατερινόπουλος.