ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Καλαμαριά για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων

Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Καλαμαριά για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων

«Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας», λέει η ΕΛΑΣ

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων πραγματοποίησε το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει το voria.gr, στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς και ειδικότερα στην πλατεία Δημαρχείου, στον πεζόδρομο Καλαμαριάς, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στα γήπεδα στο πάρκο Αριστοτέλη και περιμετρικά του ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, ελέγχθηκαν συνολικά 166 άτομα, εκ των οποίων 156 ανήλικοι (149 ημεδαποί-7 αλλοδαποί) και 10 ενήλικοι.

Όπως λέει η ΕΛΑΣ, σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας. Στη δράση συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς καθώς και των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Η Αστυνομία τονίζει πως «τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας, ενώ ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας».

Διαβάστε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: Ανήλικοι Ρομά ξυλοκόπησαν παρέα 16χρονων – Τους έκλεψαν κινητά και μπουφάν

Νέα σύλληψη τράπερ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Βόμβα στη Σταδίου: Πού στρέφονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής – Ποια είναι τα νέα στοιχεία