ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βόμβα στη Σταδίου: Πού στρέφονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής – Ποια είναι τα νέα στοιχεία

Βόμβα στη Σταδίου: Πού στρέφονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής – Ποια είναι τα νέα στοιχεία
Eurokinissi

Σύμφωνα με τις έρευνες των Αρχών πρόκειται για μια βομβιστική επίθεση με σημαντική προεργασία και εμπειρία των δραστών.

Τα ίχνη που αφήσαν πίσω τους στην οδό Σταδίου τα μέλη της «Επαναστατικής Ταξικής Αυτοάμυνας» (όπως είχαν αναφέρει στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα) αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα ελάχιστα υπολείμματα του ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού αλλά και στις κάμερες ασφάλειας που κατέγραψαν τις κινήσεις των βομβιστών που έβαλαν στο στόχαστρό τους το υπουργείο Εργασίας στην καρδιά της Αθήνας.

Οι δράστες, που όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ήταν αποφασισμένοι και έμπειροι, κατάφεραν και έφτιαξαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος εξερράγη με απόλυτη ακρίβεια όσον αφορά το χρονικό περιθώριο που είχαν δώσει, γεγονός που αποτυπώνει κατάλληλη τεχνογνωσία.

Παράλληλα, η έκρηξη που προκλήθηκε ήταν ισχυρή, αφήνοντας πίσω ελάχιστα στοιχεία για να επεξεργαστεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τι φοβούνται οι αρχές

Την ίδια στιγμή, και εν αναμονή της προκήρυξης για το χτύπημα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής στρέφουν την προσοχή τους στα δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, όπως καταγράφηκαν από κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Τα άτομα προσέγγισαν το σημείο, τοποθέτησαν τον μηχανισμό και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

Επισημαίνεται πάντως, ότι η εικόνα των ατόμων δεν είναι καθαρή, καθώς έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι όσο καθυστερεί η προκήρυξη των τρομοκρατών τόσο εντείνονται οι φόβοι για ενδεχόμενο νέο χτύπημα, είτε βομβιστικό, είτε και ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικού στόχου.