Ο ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου - 4 προσαγωγές

mat
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έφοδο στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου τα ξημερώματα, στον απόηχο των συνεχών εμπρηστικών επιθέσεων, με ορμητήριο τον συγκεκριμένο χώρο.

Από τις 05:00 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και διμοιρίες των ΜΑΤ, πραγματοποιούν μεγάλη επιχείρηση μέσα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 08:00 του Σαββάτου.

Η επιχείρηση έρχεται στον απόηχο των εκτεταμένων επεισοδίων και εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης.

Δείτε εικόνες από την επιχείρηση:

Συνολικά έγιναν τέσσερις προσαγωγές εκ των οποίων η μία γυναίκα. Η πλειοψηφία των προσαχθέντων είναι αλλοδαποί, και δεν έχουν καμία σχέση με τον φοιτητικό χώρο.

Υπάρχουν κάποια ευρήματα και αστυνομικοί εξέρχονται διαρκώς από τον χώρο με σακούλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν κράνη, καδρόνια, άδεια μπουκάλια μπύρας και 6 χρησιμοποιημένες βομβίδες κρότου-λάμψης.

Η εμπρηστική επίθεση της Πέμπτης

Η Πανεπιστημιούπολη συχνά τους τελευταίους μήνες έχει αποτελέσει ορμητήριο κουκουλοφόρων, από όπου εξέρχονται και προκαλούν επεισόδια, όπως και εμπρησμούς οχημάτων.

Η τελευταία ήταν η εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/3).

Οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που ήταν σταθμευμένες επί της οδού Ταξίλου.

«Κάηκαν γύρω στα 20 οχήματα»

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως «στις 3 περίπου είδα λάμψη από το παράθυρο και είδα στα οχήματα να έχουν ρίξει εύφλεκτο υλικό και να καίγονται οι μπροστινές ρόδες από τη μεριά του πεζοδρομίου. Αμέσως κατέβηκα κάνω να σώσω τις μηχανές μου. Δεν τα κατάφερα. Μόλις κατέβηκα κάτω, καίγονταν ένα αμάξι, η φωτιά προχώρησε προς την αντίθετη μεριά του δρόμου και για να σώσω και την πολυκατοικία ξαναμπήκα μέσα για να ανεβάσω τις τέντες μου. Έχει γίνει μεγάλη καταστροφή. Έχουν κάνει γύρω στα 20 οχήματα.

Σύμφωνα πάντα με το αυτόπτη μάρτυρα, η φωτιά ξεκίνησε από τα σχολικά οχήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από του Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί πέντε σχολικά λεωφορεία, έξι ΙΧ αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες.

Σχετικές ειδήσεις