ΠΩΣ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άγιοι Ανάργυροι: Τι δεν έκαναν και τι δεν «άκουσαν» οι αστυνομικοί στη συνομιλία των... 5 λεπτών

Άγιοι Ανάργυροι: Τι δεν έκαναν και τι δεν «άκουσαν» οι αστυνομικοί στη συνομιλία των... 5 λεπτών

«Φοβάμαι», «με παρακολουθεί», «πρώην σύντροφος»... Αυτές ήταν οι τρεις λέξεις-κλειδιά που... δεν άκουσαν (;) οι αστυνομικοί του τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Τρεις λέξεις που θα έπρεπε να τους ενεργοποιήσουν άμεσα καθώς έδειχναν ανησυχία και φόβο όπως επίσης ανέφερε ότι αυτά τις τα προκαλούσε ο πρώην σύντροφός της.

Όπως αναφέρουν στο newsbomb.gr υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, θα έπρεπε αμέσως να ανοίξουν δικογραφία ακόμα κι αν η Κυριακή δεν επιθυμούσε να καταθέσει μήνυση. Επιπλέον η αστυνομικός σε περίπτωση που η κοπέλα δεν επιθυμούσε να καταθέσει θα γινόταν η ίδια μάρτυρας στη δικογραφία αναφέροντας τις καταγγελίας του θύματος.

Αμέσως θα ξεκινούσε η διαδικασία αναζήτησης του δράστη και θα τον προσήγαγαν ως ύποπτο. Το σημαντικό είναι ότι θα ήταν στα χέρια της αστυνομίας, αν η διαδικασία κινούνταν βάση αυτών που ορίζει ο νόμος για την ενδοοικογενειακή βία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, δεν σήκωσαν ούτε το τηλέφωνο να ρωτήσουν κάποιο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας για το πως να χειριστούν την υπόθεση. Βέβαια, αυτό μοιάζει με... σενάριο επιστημονικής φαντασίας, με βάση τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων .

Όπως προκύπτει απο τις καταθέσεις των ίδιων των αστυνομικών που είχαν βάρδια: Δεν γνώριζαν τα στοιχεία της Κυριακής, δεν γνώριζαν τα στοιχεία του δράστη, δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον στο να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η κοπέλα. Κινήθηκαν αδιάφορα και διεκπαιραιωτικά. Μάλιστα η επόπτης που ήταν υποδιοικητής του τμήματος με εμπειρία δεν το πήρε πάνω της. Πώς έπραξε ; Ενώ αρχικά ήταν παρούσα στη συζήτηση στη συνέχεια αποχώρησε απο το γραφείο.

Πώς προκύπτει ότι δεν γνώριζαν τα στοιχεία της Κυριακής; Η αξιωματικός υπηρεσίας ενώ έχει δολοφονηθεί η Κυριακή και παίρνει κατάθεση από τον φίλο της του ζητάει τα στοιχεία της κοπέλας. Συγκεκριμένα στην κατάθεσή της αναφέρει: «Του ζήτησα να μου δώσει και τα στοιχεία της γυναίκας που βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος, αιμόφυρτη και μου είπε ότι το μόνο που γνωρίζει είναι ότι τη λένε Γρίβα Κυριακή...»

Πώς προκύπτει ότι δεν γνώριζαν τα στοιχεία του δράστη; Στην ίδια κατάθεση που παίρνει η 22χρονη αξιωματικός από τον φίλο της κοπέλας, αποκαλύπτει ότι δεν γνωρίζει το όνομα του δολοφόνου. Συγκεκριμένα στην κατάθεσή της αναφέρει:«Τον ρώτησα αν γνώριζε τον άνδρα που μαχαίρωσε τη Γρίβα και μου είπε ότι τον γνωρίζει αλλά εκείνη τη στιγμή επειδή ήταν ταραγμένος δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά του. Μετά απο λίγο θυμήθηκε πως τον λένε και μου είπε το επίθετό του, χωρίς να είναι σίγουρος , είναι Κ... και το όνομά του Α...».

Πώς προκύπτει ότι δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα στοιχεία για την κατασταση της Κυριακής; Η επόπτης που ήταν η υποδιοικητής του τμήματος και παρούσα για λίγο στο γραφείο ανάφερε στην κατάθεσή της: «Της εξήγησε ότι μπορεί να κάνει μήνυση ή ασφαλιστικά μέτρα στον πρώην της. Όταν τη ρωτήσαμε εάν την απειλεί ή κάτι άλλο μας είπε ότι την ενοχλεί χωρίς να προσδιοριστεί όμως το είδος της ενόχλησης...»

Και προφανώς δεν ρώτησαν για να μάθουν περισσότερα, τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι καταθέσεις τους. Ο φίλος της Κυριακής υποστήριξε ότι άκουσε να την παροτρύνουν να καταθέσει κάτι όμως που δεν ήταν αναγκαίο να συμβεί καθώς όπως αναφέραμε θα έπρεπε να ανοίξουν άμεσα δικογραφία.

Δεν έκαναν ούτε το αυτονόητο: Δεν κράτησαν το κορίτσι μέσα στο τμήμα μέχρι να φτάσει το περιπολικό. Δεν κάλεσαν καν οι ίδιες την Άμεση Δράση. Η επικοινωνία τους με το κορίτσι διήρκησε μόλις 5 λεπτά...

Σχετικές ειδήσεις