Η ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ 31ΧΡΟΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέντη: Βίος και πολιτεία ο «Ιωσήφ» - Τα... έργα του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας Λυγγερίδη

Ρέντη: Βίος και πολιτεία ο «Ιωσήφ» - Τα... έργα του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας Λυγγερίδη

Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των συλλήψεων και των προφυλακίσεων της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη 

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 22χρονος χούλιγκαν του Ολυμπιακού, γνωστός ως «Ιωσήφ» για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στα επεισόδια στο Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου του 2023.

Οι αρχές θεωρούν πως έδωσε το πρόσταγμα για την επίθεση κατά των ΜΑΤ, που έφερε και τον θάνατο του άτυχου αστυνομικού από τη φωτοβολίδα ευθείας βολής που εκτόξευσε ο 18χρονος που έχει προφυλακιστεί και έχει ομολογήσει τις πράξεις του.

Ωστόσο ο «Ιωσήφ» ή «Κοντός» δεν είναι άγνωστος στις Αρχές καθώς στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για:

  • Επικίνδυνη Σωματική Βλάβη
  • Ληστεία από κοινού
  • Μαχαίρωμα 3 ατόμων

Στη φυλακή και ο 22χρονος ως «φυσικός αυτουργός»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 22χρονος, ο οποίος ήταν χρονικά τελευταίος που κρίθηκε προφυλακιστέος «έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, αφού εξήλθε του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών, φορώντας ζακέτα χρώματος γκρι-κόκκινο με φερμουάρ μέχρι το ύψος του στήθους, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ. με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχοντας στις επιθέσεις».

Από την έρευνα των αρχών έχει προκύψει ότι ο 22χρονος μαζί με έναν συνομήλικο συγκατηγορούμενό του «είναι αυτοί που μετάφεραν το σήμα έναρξης των επιθέσεων στους δράστες που βρίσκονταν εντός του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», προτρέποντάς τους να εξέλθουν του γήπεδο».

Μάλιστα, ο 22χρονος εμφανίζεται να μπαίνει στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ και να κατευθύνεται σε ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού που βρίσκονταν όρθιοι, στο κάγκελο που ήταν αναρτημένα πανό που ανέγραφαν «ΝΕΑ 7 LIOSIA» και «KAMATERO», ενώ -σύμφωνα με τη δικογραφία- «μετά από ελαχίστων δευτερολέπτων φράσεων – προτροπών και ωθήσεων των χεριών του στην ομάδα ατόμων που απευθύνθηκε, τα άτομα αμέσως τον ακολούθησαν με ταχύ βήμα προς την έξοδο του γηπέδου».

Βίντεο-ντοκουμέντο από το γήπεδο του Ρέντη

Στιγμιότυπα μέσα από το γήπεδο του Ρέντη, λίγα λεπτά πριν δολοφονηθεί ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, έφερε στο φως ο ΑΝΤ1.

Στο βίντεο φαίνεται το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, με το παρατσούκλι «Κοκό», να δίνει εντολές, στις εξέδρες, στους υπόλοιπους χούλιγκαν, λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση με τις φωτοβολίδες εκτός του γηπέδου, στη διμοιρία των ΜΑΤ.

Στο βίντεο φαίνεται και ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ να συμμετέχει, ωστόσο ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή. Είναι χαρακτηριστικό ότι και μετά το τραγικό γεγονός, οι αμετανόητοι χούλιγκαν έψαχναν πολεμοφόδια και για άλλον αγώνα.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις