Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση των εφοριακών - Ο ρόλος της προϊσταμένης

Επιχειρηματίες στην περιοχή της Χαλκίδας έπεσαν στα «δίχτυα» του κυκλώματος το οποίο συντόνιζε η διευθύντρια της ΔΟΥ.
Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση των εφοριακών - Ο ρόλος της προϊσταμένης
3'

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου έπειτα από τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει εφοριακοί της ΔΟΥ στη Χαλκίδα, με την ΕΛΑΣ να προχωρά σε επτά συλλήψεις όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr σήμερα.

Αναμέσα στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση βρίσκεται και η διευθύντρια της ΔΟΥ, που φέρεται να γνώριζε για τις απάτες με θύματα ανυποψίαστων πολιτών τους οποίος προσέγγιζε το κύκλωμα, ζητώντας τους «φακελάκια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, Η προϊσταμένη κατά την προσαγωγή της ανέφερε ότι πριν ακόμα λάβει τη θέση της ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών «διευκολύνσεων» σε εταιρείες.

Όταν ανέλαβε τη θέση της Προϊσταμένης, την προσέγγισαν δύο απο τα μέλη , αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές της ανάγκες, πείθοντάς την να συμμετέχει ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες.

Το «φακελάκι» των 10.000 ευρώ

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Δευτέρα όταν , ένα από τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως λίγη ώρα νωρίτερα είχε δώσει έναν λευκό φάκελο με 10.000 ευρώ στην Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, μετά από εκβιασμό που είχε υποστεί από υπάλληλους της εφορίας.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν επιτόπου οι αξιωματικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων βρήκαν τα χρήματα την ύπαρξη των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει η 50χρονη. Μάλιστα σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων ανάμεσα σε άλλα βρέθηκαν και σχεδόν 79.000 σε μετρητά.

Χατζηδάκης για Χαλκίδα: «Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες»

Σε προσωρινή αργία τέθηκαν οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας που συνελήφθησαν για διαφθορά, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ενώ, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε πως «δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες».

Η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη:

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες. Αυτήν την αρχή τηρώ απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη πολιτική και το ίδιο μήνυμα επαναλαμβάνω και σήμερα με αφορμή την υπόθεση στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση.

Είναι προφανές πως δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια σε παραβατικές συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Είτε μιλάμε για περιπτώσεις διαφθοράς, είτε λαθρεμπόριο, είτε άλλα οικονομικά εγκλήματα. Είναι δίκαιο πρωτίστως για τους πολίτες, αναγκαίο για την οικονομία, αλλά και βασική αποστολή της ίδιας της κυβέρνησης».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή