Χατζηδάκης για Χαλκίδα: «Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες»

Το σχόλιο του Υπουργού Οικονομικών για την υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας.
Χατζηδάκης για Χαλκίδα: «Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες»
1'

Συνελήφθησαν επτά άτομα από τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ στη Χαλκίδα, μεταξύ των οποίων πέντε υπάλληλοι της εφορίας, ένας λογιστής και ένας ιδιώτης.

Κατηγορούνται πως προσέγγιζαν φορολογούμενους και ζητώντας «φακελάκι», τους έταζαν εξυπηρετήσεις με μειωμένα πρόστιμα και επιστροφές φόρων. Επιπλέον, ζητούσαν από τους φορολογούμενους από 5.000 – 10.000 ευρώ. Το τελευταίο τους θύμα ετοιμαζόταν να τους δώσει 10.000 ευρώ.

Σε προσωρινή αργία τέθηκαν οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας που συνελήφθησαν για διαφθορά, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ενώ, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε πως «δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες».

Η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη:

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες. Αυτήν την αρχή τηρώ απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη πολιτική και το ίδιο μήνυμα επαναλαμβάνω και σήμερα με αφορμή την υπόθεση στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση.

Είναι προφανές πως δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια σε παραβατικές συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Είτε μιλάμε για περιπτώσεις διαφθοράς, είτε λαθρεμπόριο, είτε άλλα οικονομικά εγκλήματα. Είναι δίκαιο πρωτίστως για τους πολίτες, αναγκαίο για την οικονομία, αλλά και βασική αποστολή της ίδιας της κυβέρνησης».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή