ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δράμα: Συνελήφθησαν επειδή η αποθήκη ήταν γεμάτη με απομιμήσεις

Δράμα: Συνελήφθησαν επειδή η αποθήκη ήταν γεμάτη με απομιμήσεις

Οικιακή... αποθήκη με απομιμήσεις κοσμημάτων ευτελούς αξίας, μέρος των οποίων αποπειράθηκε να πουλήσει ως αυθεντικά, διέθετε ένας 72χρονος στη Δράμα, που συνελήφθη για απάτες σε βάρος ιδιοκτητών κοσμηματοπωλείου και ενεχυροδανειστηρίου στο διάστημα Απριλίου-Οκτωβρίου 2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο 72χρονος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες, όταν μετέβη σε δύο καταστήματα στη Δράμα, ένα κοσμηματοπωλείο και ένα ενεχυροδανειστήριο, στα οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να πουλήσει δύο κοσμήματα ελάχιστης αξίας ως αυθεντικά, φτιαγμένα από λευκόχρυσο.

Από την αστυνομική έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι λίγους μήνες πριν ο 78χρονος είχε καταφέρει να εξαπατήσει τον ιδιοκτήτη του ίδιου ενεχυροδανειστηρίου, αποκομίζοντας ποσόν 260 ευρώ από ψεύτικα κοσμήματα ελάχιστης αξίας.

Στο όχημα και το σπίτι του δράστη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 104 απομιμήσεις κοσμημάτων και χρηματικό ποσόν. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 72χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες απάτες.