ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Χτύπημα» στο καρτέλ κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική

«Χτύπημα» στο καρτέλ κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική

Εδώ κι ένα χρόνο η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, το ΣΔΟΕ και η αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών DEA είχαν την πληροφορία ότι θα μεταφερθεί μία μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης από το Μεξικό στην Ελλάδα και στη συνέχεια ένα μέρος των ναρκωτικών στη Μέση Ανατολή και σε χώρες όπως το Ισραήλ και η Τουρκία.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των μελών του καρτέλ στο Μεξικό και περίμεναν να γίνει η «ελεγχόμενη» παράδοση της καθαρής κοκαΐνης. Πριν από περίπου ένα μήνα οι έμποροι ναρκωτικών τοποθέτησαν 230 κιλά του συγκεκριμένου ναρκωτικού σε βαλίτσες ανάμεσα σε φορτίο με μπανάνες.

Το κοντέινερ φορτώθηκε σε πλοίο το οποίο αναχώρησε από τον Παναμά με προορισμό τη χώρα μας. Τα ναρκωτικά, τα οποία εάν νοθευτούν η αξία τους φθάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, τα παρέλαβαν ένας Κολομβιανός κι ένας Έλληνας από την Καλαμάτα, ο οποίος και θα κανόνιζε ένα μέρος της κοκαΐνης να διακινηθεί στις πιάτσες στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις. Τα ναρκωτικά πέρασαν στην Ελλάδα, πάντα υπό την παρακολούθηση των αστυνομικών και μεταφέρθηκαν σε μεζονέτα - "καβάτζα" στη Βούλα, ενώ ήρθε από τη Λατινική Αμερική ο αδελφός του νούμερο 1 εμπόρου ναρκωτικών στο Μεξικό για να επιβλέψει την παράδοση και βέβαια για να πληρωθεί.

Η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών και οι τρεις συλλήψεις

Τα μέλη του καρτέλ έμεναν σε ξενοδοχείο στα νότια προάστια και τις τελευταίες ημέρες κανόνιζαν τη "μοιρασιά" του φορτίου της κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να κάνουν την επιχείρηση ταυτόχρονα σε τουλάχιστον δύο σημεία, στη μεζονέτα στη Βούλα όπου βρήκαν τα 230 κιλά καθαρής κοκαΐνης και σε κατάστημα στα νότια προάστια όπου συνέλαβαν τρία μέλη του καρτέλ τον Κολομβιανό, τον Έλληνα και τον "βαρόνο" της κοκαΐνης από το Μεξικό.

Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις Αρχές για το νέο μεγάλο "χτύπημα" στο καρτέλ της Λατινικής Αμερικής που έχει απλώσει τα "πλοκάμια" του και στη χώρα μας.

Σχετικές ειδήσεις