Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτοί είναι οι απαγωγείς της ανιψιάς του προέδρου του Αστέρα

Θωμάς Μόσχος Θωμάς Μόσχος

Στην εξιχνίαση της απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας – που σημειώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες στην Κυψέλη - προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή (16/11/2014) προσήχθησαν - και τελικά συνελήφθησαν - στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής δύο άτομα ηλικίας 48 και 53 ετών, ως βασικοί ύποπτοι για την υπόθεση.

Ο 48χρονος, είναι Έλληνας, υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας, ο ιδιοκτήτης της οποίας διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον πατέρα της κοπέλας.

Ο συλληφθείς φέρεται να άντλησε πληροφορίες από τον εργοδότη του - ο οποίος δεν έχει καμία ανάμειξη με την αρπαγή της 27χρονης- τόσο για τη νεαρή κοπέλα, όσο και για την οικονομική κατάσταση του πατέρα της και του θείου της, προέδρου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης – ο οποίος και έδωσε τελικά το σύνολο των λύτρων.

Δείτε εδώ φωτογραφίες των απαγωγέων της 27χρονης

Ο 53χρονος είναι ομογενής από το Καζακστάν και ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, ενώ αναζητείται για την υπόθεση ένας ακόμη αλλοδαπός, αλβανικής καταγωγής.

16112014-eksixniasi1

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη των δραστών

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων εντοπίστηκε στην περιοχή της Αρτέμιδας Αττικής, εξοχική οικία, η οποία, όπως διακριβώθηκε, αποτελούσε το χώρο κράτησης της 27χρονης. Το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στην πεθερά του 48χρονου.

Όπως προέκυψε, ο 48χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της αρπαγής και ειδικότερα είναι το άτομο που σχεδίασε και κατηύθυνε όλες τις ενέργειες, που ήταν απαραίτητες για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, για τη διευκόλυνση των εγκληματικών τους πράξεων και οι οποίες ανήκουν, επίσης, σε συγγενικό πρόσωπο του 48χρονου.

Στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων λύτρων, ενώ στην οικία του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, έντεκα φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα και μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.

Στο πλαίσιο της εργαστηριακής εξέτασης – πραγματογνωμοσύνης ευρημάτων, από το συγκριτικό βιολογικό υλικό προσδιορίστηκε και ταυτίστηκε ο γενετικός τύπος του 48χρονου συλληφθέντα, σε πειστήρια, ευρήματα και στοιχεία της υπόθεσης.

16112014-eksixniasi2

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.

To χρονικό της απαγωγής

Οι δράστες τις βραδινές ώρες της 31ης Οκτωβρίου 2014, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη, έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη.

Ύστερα από δύο ημέρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.

Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.

16112014-eksixniasi3

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και, τελικά, την Παρασκευή (07/11/2014), οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως λύτρα 82.500 ευρώ.

Τα χρήματα αφέθηκαν βραδινές ώρες της 7ης Νοεμβρίου σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η απαχθείσα απελευθερώθηκε ύστερα από δύο ημέρες και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες της 9ης Νοεμβρίου, κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.