ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ψάχνουν τον πληροφοριοδότη των απαγωγέων της 27χρονης

Ψάχνουν τον πληροφοριοδότη των απαγωγέων της 27χρονης

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό του ατόμου που έδωσε την πληροφορία στη συμμορία των απαγωγέων ότι η 27χρονη φοιτήτρια είναι ανιψιά του Γιάννη Καϋμενάκη, ενός εκ των ιδιοκτητών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστέρα Τρίπολης.

Το άτομο αυτό είτε είναι μέλος της συμμορίας κι ενδεχομένως γνωρίζει προσωπικά την κοπέλα, είτε κάποιος από τους απαγωγείς τον «ψάρεψε» και του είπε για την συγγενική σχέση της κοπέλας με τον εφοπλιστή.

Ίσως μάλιστα ο «πληροφοριοδότης» της συμμορίας σύχναζε σε ένα από νυχτερινά κέντρα που εργάστηκε περιστασιακά η 27χρονη.

Από τις παραπάνω δηλώσεις του αξιωματικού της ασφάλειας προκύπτει ότι οι αστυνομικοί ψάχνουν τους απαγωγείς στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 27χρονης φοιτήτριας, ενώ περιμένουν τα αποτελέσματα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τις τρεις επικοινωνίες που είχε ο ένας από τους απαγωγείς με τον πατέρα της κοπέλας, χρησιμοποιώντας πάντα καρτοκινητό.

Ο ένας από τους απαγωγείς είναι αλλοδαπός

Σύμφωνα με την κατάθεση της 27χρονης, η οποία άκουγε τις φωνές τριών απαγωγέων στο κρησφύγετο που την κρατούσαν, ο ένας είναι αλλοδαπός, ενώ ο δράστης που έκανε τις διαπραγματεύσεις για τα λύτρα μιλούσε πολύ καλά ελληνικά. Οι αστυνομικοί ερευνούν πόρτα - πόρτα την ευρύτερη περιοχή της Λούτσας για εξοχικά που νοικιάστηκαν πρόσφατα προκειμένου να ανακαλύψουν τη μονοκατοικία που κρατούσαν αιχμάλωτη την κοπέλα για δέκα ολόκληρες ημέρες, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Βρέθηκε το DNA ενός εκ των απαγωγέων

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε το DNA ενός εκ των απαγωγέων στα ρούχα της 27χρονης που είχε αγκαλιάσει τον οδηγό της μοτοσικλέτας, όταν την άφησε ελεύθερη στην Κυψέλη, αφού οι συγγενείς της είχαν δώσει πριν από δύο ημέρες τα λύτρα, αλλά και πάνω στον φάκελο που είχε μέσα το ιδιόχειρο σημείωμα - «απόδειξη ζωής» που είχαν αφήσει οι απαγωγείς πάνω σε ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό στην οδό Ολυμπίας στη Ν. Ιωνία για να το πάρει η οικογένεια της κοπέλας. Όπως λένε οι αστυνομικοί το DNA είναι «ορφανό» και θα μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο εάν προσαχθεί κάποιος ύποπτος για την υπόθεση της απαγωγής και ταυτοποιηθεί με το δικό του γενετικό υλικό.

Η απαγωγή της «Τίγρη»

Είναι απαγωγές με μικρή χρονική διάρκεια και έχουν στόχο επιχειρηματίες, διευθυντές τραπεζών ή συγγενείς τους, προκειμένου γρήγορα τα μέλη της συμμορίας να εισπράττουν λύτρα για την άμεση απελευθέρωσή τους. Τις περισσότερες φορές, όπως και σε αυτή του αρτοβιομήχανου Μανώλη Καραμολέγκου, κρατούν το θύμα τους μέσα σε οχήματα, που κινούνται συνέχεια κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την αποφυγή ηλεκτρονικού εντοπισμού τους, ενώ έτσι δεν αφήνουν πολλά στοιχεία πίσω τους, αφού δεν υπάρχει κρησφύγετο. Η απαγωγή της «τίγρη» παρουσιάστηκε ως φαινόμενο αρχικά στη Βρετανία, στην Ιρλανδία και στο Βέλγιο. Ο νέος τρόπος δράσης που έχει εμφανιστεί στο εξωτερικό φαίνεται πάντως ότι έχει έρθει και στη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη μέθοδος των απαγωγών έχει μικρότερο ρίσκο για τους δράστες, οι οποίοι όμως τελικά εισπράττουν πολύ μικρότερα ποσά από αυτά που αρχικά ζητούν. Έτσι και στην περίπτωση της 27χρονης φοιτήτριας από το αρχικό ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, οι απαγωγείς πήραν τελικά ως λύτρα 82.500 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις