ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που «χτυπούσε» σπίτια στη Βοιωτία

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που «χτυπούσε» σπίτια στη Βοιωτία

Εννέα άτομα, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικους συνέλαβε η αστυνομία ως μέλη εγκληματικής ομάδας, που είχε «ρημάξει» την περιοχή της Βοιωτίας, με περισσότερες από 10 κλοπές στο ενεργητικό τους.

Τέσσερις άνδρες (ηλικίας 37, 35, 22 και 19 ετών) και τρεις γυναίκες (36, 24, 20 ετών) καθώς και δύο ανήλικοι, ένα 13χρονο αγόρι και μια 16χρονη κοπέλα, όλοι Ρομά, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία, η οποία αναζητά τρεις ακόμα συνεργούς τους.

Η σπείρα κατηγορείται για 13 κλοπές σε σπίτια και μια απόπειρα κλοπής καθώς και μια κλοπή από όχημα, με τα «χτυπήματά» της να έχουν γίνει από τον Ιούνιο του 2014 σε Αλίαρτο, Βάγια, Ορχομενό, Δαύλεια, Άγιο Γεώργιο και άλλες περιοχές.

«Χτυπούσαν» συνήθως πρωινές ώρες, είτε παραβιάζοντας παράθυρα και μπαλκονόπορτες είτε μπαίνοντας στα σπίτια με διάφορες προφάσεις και απασχολώντας τους ενοίκους, αφαιρούσαν ότι τους ενδιέφερε.

Η λεία τους περιλαμβάνει χρυσαφικά, κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές με συνολική αξία που ξεπερνά τις 55.000 ευρώ.

Εις βάρος των εννέα, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Σχετικές ειδήσεις