ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία αρχιφύλακα: Το καλάσνικοφ έχει χρησιμοποιηθεί σε διάρρηξη τράπεζας

Δολοφονία αρχιφύλακα: Το καλάσνικοφ έχει χρησιμοποιηθεί σε διάρρηξη τράπεζας

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τη βαλλιστική εξέταση των δύο όπλων, με τα οποία οι δολοφόνοι «γάζωσαν» το τζιπ στο οποίο επέβαινε ο αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού ενισχύουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, το οποίο οργανώθηκε μέσα από τις φυλακές.

Το καλάσνικοφ, όπως διαπιστώθηκε, έχει χρησιμοποιηθεί σε διάρρηξη τράπεζας στον Ασπρόπυργο το 2012, όταν οι δράστες τότε είχαν πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ αναμένεται το αποτέλεσμα και για το εννιάρι πιστόλι.

Μετά και τα νέα στοιχεία την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, αλλά ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική για κάθε ενδεχόμενο.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών δραστών και του ηθικού αυτουργού επικεντρώνονται στις φυλακές, ενώ θα ζητηθεί και άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό του αρχιφύλακα.

Το όχημα των δολοφόνων, μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί και γι' αυτό οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ή να το έχουν κρύψει σε κάποιο γκαράζ ή να το έχουν εγκαταλείψει σε ερημική περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιφύλακας είχε δεχτεί απειλές από Αλβανό βαρυποινίτη.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο το καλάσνικοφ όσο και το εννιάρι πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του 47χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια, ενώ συνεχίζεται η βαλλιστική έρευνα για να διαπιστωθεί αν ταυτίζονται και με άλλες εγκληματικές ενέργειες πλην της επίθεσης στον Ασπρόπυργο.

Σχετικές ειδήσεις