ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Γρίφος» η δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

«Γρίφος» η δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Την άκρη του νήματος για τη δολοφονία του 47χρονου Σεραφείμ Γκαλιμάνη, αρχιφύλακα των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό ψάχνουν οι Αρχές.

Οι τηλεφωνικές επαφές που είχε το θύμα, τα όπλα που τελικά ήταν «καθαρά», το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρεις δράστες, οι μαρτυρίες των συναδέλφων του 47χρονου αρχιφύλακα που έπεσε νεκρός στην «ενέδρα θανάτου» που του είχαν στήσει έξω από το σπίτι της μητέρας του, είναι τα κύρια πεδία έρευνας στα οποία εστιάζεται η έρευνα των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει άμεσα άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ώστε να αξιοποιηθούν τα όποια στοιχεία τυχόν προκύψουν.

ektelesi1

Ήδη, το γεγονός ότι το καλάσνικοφ και το εννιάρι πιστόλι τύπου glock με τα οποία έγινε η επίθεση, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια, έχει απομακρύνει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική πράξη.

Όπως εκτιμάται, η πιθανότερη –αυτή τη στιγμή- εκδοχή της δολοφονικής επίθεσης στον αρχιφύλακα, πατέρα 2 παιδιών είναι να πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου» από αρχινονούς.

Υπενθυμίζεται ότι η μαφιόζικη επίθεση έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2015 στο χωριό Κουβέλα της Στυλίδας.

Οι δράστες που εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της μητέρας του άτυχου άνδρα και του επιτέθηκαν μόλις βγήκε από αυτό, πέρασε απέναντι το δρόμο και μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει για κυνήγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν μόλις το θύμα έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο του.

Ο αρχιφύλακας δέχθηκε 40 σφαίρες από καλάσνικοφ και πιστόλι στο κεφάλι και το θώρακα, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

Ο τρόπος με τον οποίο οι δράστες έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του θύματος στην Κουβέλα Στυλίδας, όπου βρισκόταν μαζί με τη σύντροφό του, τη μητέρα και τον αδελφό του, δείχνει ότι οι δολοφόνοι γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις του και ήταν αποφασισμένοι να τον βγάλουν από τη μέση.

Τι έλεγε ο ίδιος πριν τη δολοφονία

Ο 47χρονος Αρχιφύλακας δεν είχε προβλήματα με τους κρατούμενους στο Δομοκό που έχουν συλληφθεί για τρομοκρατικά χτυπήματα με τον ίδιο να ήταν αντίθετος με την μετατροπή των φυλακών σε τύπου Γ΄ (υψίστης ασφαλείας).

Από τον Δομοκό όμως έχουν περάσει σχεδόν όλα τα βαριά ονόματα του ποινικού κώδικα. Ωστόσο ο έμπειρος Αρχιφύλακας φρόντιζε να δίνει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, να κρατά ισορροπίες και να είναι δίκαιος.

ektelesi2

Σίγουρα όμως είχε δυσαρεστήσει κρατούμενους, οι οποίοι θα ήθελαν «ειδική μεταχείριση».

Οι πιο επικίνδυνοι και «απαιτητικοί» ήταν οι βαρυποινίτες των πτέρυγας των αλλοδαπών. Εκεί πάει το μυαλό πολλών, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, καθώς επίσης και τον άγραφο νόμο στον κόσμο του σκοτεινού εγκλήματος.

Σύμφωνα με το lamiareport ο άτυχος 47χρονος είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του ότι μπορεί να είναι στόχος, λέγοντας ότι η δουλειά του είναι τέτοια που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, χωρίς να έχει ζητήσει προστασία.

«Ελπίζω μόνο αν συμβεί κάτι τέτοιο να μην είναι μαζί μου και κάποιος δικός μου άνθρωπος και πάθει και κείνος κακό...», φέρεται να είχε πει προφητικά ο άτυχος Αρχιφύλακας.

Σχετικές ειδήσεις