ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άγνωστοι γάζωσαν με καλάσνικοφ αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού (Photos)

Άγνωστοι γάζωσαν με καλάσνικοφ αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού (Photos)

Μαφιόζικη εκτέλεση 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, έλαβε χώρα στο χωριό Κουβέλα της Στυλίδας. Ανοιχτά κρατούν οι αρχές όλα τα ενδεχόμενα για τους λόγους της στυγερής δολοφονίας.

Οι δράστες που εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της μητέρας του άτυχου άνδρα και του επιτέθηκαν μόλις βγήκε από αυτό, πέρασε απέναντι το δρόμο και μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει για κυνήγι, γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (21/02/2015).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν μόλις το θύμα έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο του.

Ο αρχιφύλακας δέχθηκε 40 σφαίρες από καλάσνικοφ και πιστόλι στο κεφάλι και το θώρακα, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και 2 από πιστόλι εννέα χιλιοστών.

6

Οι δράστες φέρονται να είναι δύο και να περίμεναν το θύμα τους μέσα σε ένα μαύρου χρώματος αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Passat ή Toyota, με το οποίο και εξαφανίστηκαν αμέσως μετά την επίθεση, προς την Εθνική Οδό.

Με το άκουσμα των πυροβολισμών, βγήκε από το σπίτι η μητέρα του άτυχου άνδρα, η οποία στο θέμα του αιμόφυρτου γιου της άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στο σημείο γείτονες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι όταν πέρασε το αυτοκίνητο των δραστών από το δρόμο για να φτάσει στο σημείο της επίθεσης, ο ένας από τους επιβαίνοντες έσκυψε, για να μην είναι ορατά τα χαρακτηριστικά του.

Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκεται η ιατροδικαστής Λαμίας, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, στήνοντας μπλόκα, τα οποία πάντως δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμα.

7

Στις έρευνες συμμετέχει επίσης και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δεδομένου ότι στις φυλακές Δομοκού κρατούνται πολλά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ανάμεσα σε άλλους βαρυποινίτες.

Η αστυνομία κρατά έτσι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με τα κίνητρα της δολοφονίας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο 47χρονος που ήταν πατέρας δύο παιδιών, εργαζόταν εδώ και δύο χρόνια στις φυλακές Δομοκού, ενώ ήταν κουμπάρος του πρώην προέδρου και νυν υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνη Αραβαντινού.

Καταδικάζει την επίθεση ο Υπουργός Δικαιοσύνης

«Καταδικάζω απερίφραστα την άνανδρη και απεχθή δολοφονία του αρχιφύλακα του Κ.Κ. Δομοκού. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου και θα συμπαρασταθώ ηθικά και υλικά στην οικογένειά του.

Εκφράζω επίσης την αμέριστη συμπαράσταση μου στους συναδέλφους του, σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η έρευνα θα δείξει τον ή τους ενόχους», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση του αρχιφύλακα Δομοκού και πρόσθεσε:

«Διαβεβαιώνω ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ασφάλειας στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος και η προώθηση των εντός των τειχών ανθρωπιστικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν αταλάντευτα και θα ενταθούν».

Σχετικές ειδήσεις