ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ένα ραδιοφωνικό σταθμό της Αστυνομίας «ονειρεύεται» ο Γ. Πανούσης

Ένα ραδιοφωνικό σταθμό της Αστυνομίας «ονειρεύεται» ο Γ. Πανούσης

Από τη Λάρισα όπου βρέθηκε την Τρίτη (12/05), ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξέφρασε την επιθυμία του να έχει η Αστυνομία δικό της ραδιοφωνικό σταθμό με πιθανό όνομα «ο μπλε φίλος».

«Μακάρι η Αστυνομία να μπορέσει να έχει δικό της ραδιοφωνικό σταθμό για να μπορεί ακριβώς να ενημερώνει και να λέει ότι είχαμε αυτά, εξιχνιάσαμε αυτά, εκκρεμούν αυτά, δυσκολίες εκεί. Γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, πως μπορεί να ενημερωθεί ο πολίτης για τις επιτυχίες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, ο ρόλος των media στην Ελλάδα δεν είναι η προβολή του καλού. Αν συμβεί κάτι στραβό, ένα «φιάσκο» της αστυνομίας επί παραδείγματι αυτό προβάλλεται.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα, βρέθηκε σε συσκέψεις στην ΕΛΑΣ και την Πυροσβεστική ενώ συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης Αποστόλη Καλογιάννη.

Σχετικά με την αυτονόμηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι συμφωνεί με μια τέτοια κίνηση αλλά «δεν είναι της στιγμής».

«Το μοντέλο να βρίσκεται κάτω από ένα υπουργείο, το Εσωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μπορεί να δημιουργήσει τριβές, καθώς δεν έχουν συνάφεια και συγγένεια μεταξύ τους».

Εμείς, έσπευσε να συμπληρώσει ο κ. Πανούσης, δεν έχουμε τριβές γιατί γνωριζόμαστε με τους άλλους, αλλά το μοντέλο αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει παντού και πάντοτε».

Επίσης, τάχθηκε και υπέρ της λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας αλλά, όπως είπε, δεν πρόκειται να επιβάλλει την άποψή του. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να φύγει από πάνω μας όλο το παράταιρο έργο. Δηλαδή, επιδόσεις εγγράφων, τα γήπεδα, φυλάξεις προσώπων που δεν έχουν κανένα κίνδυνο, από όλα αυτά πρέπει σιγά - σιγά να απαλλαγούμε γιατί έχουμε ανάγκη από ανθρώπους στο δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ώρα που εξελισσόταν η συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με το δήμαρχο Λαρισαίων, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο και φώναζε συνθήματα διαμαρτυρίας επειδή είχαν επιχειρήσει να καταλάβουν κενό σπίτι στο κέντρο της Λάρισας και η Αστυνομία παρενέβη και απέτρεψε τα σχέδιά τους.

«Ανοιχτή επικοινωνία» στις 28/05, του Γιάννη Πανούση με τους πολίτες

Τη δεύτερη «Ανοικτή επικοινωνία με τους πολίτες» θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 28 Μαΐου, από τις 10.00 έως τις 12.00, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, για τον προγραμματισμό των συναντήσεών τους, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210-6988177.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι η προσωπική επαφή με τους πολίτες, που θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικές ειδήσεις