ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σπείρα απήγαγε ηλικιωμένο και κατόπιν του έκλεψε το σπίτι

Σπείρα απήγαγε ηλικιωμένο και κατόπιν του έκλεψε το σπίτι

Το σχέδιο της σπείρας ήταν να απαγάγουν τον 74χρονο, να του πάρουν τα κλειδιά του σπιτιού και με αυτά να εισβάλουν στο σπίτι του για να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο που είχε εκεί.

Πέντε μέλη σπείρας, ένας Ουκρανός και τέσσερις ομογενείς από την Ουκρανία και το Καζακστάν (ηλικίας 47-27 ετών) συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι το πρωί της Πέμπτης (14/05) άρπαξαν το θύμα τους μέσα στη μέση του δρόμου και στη συνέχεια μπήκαν στο σπίτι του και το έκλεψαν.

Συγκεκριμένα, όταν ο 74χρονος βγήκε από το σπίτι του, τρεις από τους συλληφθέντες τον πλησίασαν φορώντας κουκούλες και τον έσυραν μέχρι το βαν τους, μέσα στο οποίο επέβαινε ένα ακόμα μέλος της σπείρας.

Κατόπιν του έκλεψαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα που είχε επάνω του ενώ τον χτύπησαν προκειμένου να του αποσπάσουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου που είχε στο σπίτι του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια πάρκαραν το βαν στην πυλωτή του σπιτιού του 74χρονου και με τα κλειδιά του, μπήκαν στο σπίτι.

Εκεί, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με τη χρήση βίας ακινητοποίησαν την 70χρονη σύζυγό και τον 39χρονο γιο του, απαιτώντας και πάλι να μάθουν το κωδικό του χρηματοκιβωτίου, το οποίο τελικά διέρρηξαν με συσκευή οξυγόνου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, χρυσά και ασημένια νομίσματα.

Τέλος εγκατέλειψαν τον τραυματισμένο 74χρονο στα Πατήσια.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη σύλληψη των πέντε δραστών στην Καλλιθέα και τη Νίκαια.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αρπαγής, ληστείας, και παράβασης του Νόμου περί όπλων και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στη κατοχή της σπείρας και σε έρευνα στις οικίες των μελών της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.625 ευρώ, ένα εξερχόμενο έμβασμα, με ημερομηνία κατάθεσης 14-5-2015, ποσού 2.000 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ένα μαχαίρι, δύο φορητοί ασύρματοι και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Σχετικές ειδήσεις