Απήγαγαν 23χρονο στα Εξάρχεια και ζητούσαν 10.000 ευρώ ως λύτρα

Newsbomb

Από το κέντρο της Αθήνας άρπαξαν έναν 23χρονο κατά τη διάρκεια «ραντεβού» για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, που είχε δοθεί μεταξύ Ρομά και υπηκόων Αλβανίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την περασμένη Τετάρτη (13 Μαΐου), εμφανίσθηκαν τρία άγνωστα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν από τους Ρομά το ποσό των 10.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, οι Ρομά, θεωρώντας ότι ο 23χρονος μεσολαβητής ήταν υπεύθυνος για τη ληστεία, τον επιβίβασαν παρά τη θέλησή του του, σε ΙΧ αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε οικία στο Ζεφύρι, απ΄όπου επικοινώνησαν με άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, ζητώντας την καταβολή 10.000 ευρώ, για να τον ελευθερώσουν.

Το βράδυ της Πέμπτης (14 Μαΐου), έπειτα από τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις με τον πατέρα του 23χρονου, συμφώνησαν να παραλάβουν 1.470 ευρώ, για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Αφού ορίστηκε το σημείο συνάντησης, στο Ίλιον, μετέβησαν εκεί ο 23χρονος συνοδευόμενος από τον 27χρονο. Ο νεαρός επιβιβάστηκε αιφνιδιαστικά στο αυτοκίνητο του πατέρα του και διέφυγε, για να συλληφθεί λίγο αργότερα στο Δαφνί, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη την επομένη στο Ζεφύρι.

Σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος οκτώ ημεδαπών, ηλικίας από 19 έως 28 ετών και τουλάχιστον άλλων επτά άγνωστων ατόμων, για τα αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, απόπειρας εκβίασης και πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved