ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρίπολη: 17χρονος μέλος σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές

Τρίπολη: 17χρονος μέλος σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές

Εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία έξι περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τρίπολης.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο άτομα, ηλικίας 24 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους. Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει έναν 17χρονο, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι ο 24χρονος και ο 28χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών:

  • Στις 14.8.2014, στις Ρίζες Αρκαδίας, διέρρηξαν δύο οικίες και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, κινητό τηλέφωνο, είδη ένδυσης και προσωπικά έγγραφα.
  • Στις 18.8.2014, στα Γιοκαρέικα Αρκαδίας, διέρρηξαν δύο οικίες και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κινητό τηλέφωνο.
  • Στις 24.8.2014, στην Επισκοπή Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα.
  • Στις 23/24.8.2014, στον Άγιο Σώστη Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και είδη ένδυσης, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 31.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε, οι δράστες προμήθευσαν τον 17χρονο με δύο κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα έναντι χρηματικού ποσού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης για την ταυτοποίηση των συνεργών, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχετικές ειδήσεις