ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία - Εκκενώθηκαν σπίτια στην Πάλαιρο (photos)

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία - Εκκενώθηκαν σπίτια στην Πάλαιρο (photos)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην γειτονική περιοχή Σκλάβαινα για να αποτρέψουν το πύρινο μέτωπο να πλησιάσει την κοινότητα.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΠΝΕΟΥΝ ΑΝΕΜΟΙ 7 ΜΠΟΦΟΡ - ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΩΝ

Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία όμως στερείται την βοήθεια των εναέριων μέσων καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν τα 7 μποφόρ και καθιστούν αδύνατες τις ρίψεις νερού.

Οι δυνατοί άνεμοι πνέουν μεταβλητοί και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής ενώ νέες εστίες κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους. Το πύρινο μέτωπο καίει αγροτοδασική περιοχή και έχει ήδη κάψει εκτάσεις με ελαιόδεντρα και ποιμνιοστάσια.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Τσάκαλης, το πύρινο μέτωπο έχει έκταση πέντε χλμ.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι φλόγες απείλησαν δύο κατοικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν, καθώς και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν σωτήρια.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 43 πυροσβέστες με 20 οχήματα, καθώς και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 5:30 το πρωί του Σαββάτου (8/8).

Έκτακτο Συντονιστικό για την πυρκαγιά

Μετά τη μεγάλης έκτασης φωτιάς που σημειώθηκε στη Δημοτική Ενότητα Παλαίρου από νωρίς το πρωί, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χ. Σταρακά συγκάλεσε έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή, την πρώτη εκτίμηση των καταστροφών καθώς και το σωστό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στο έκτακτο Σ.Ο.Π.Π. συμμετείχαν ακόμα ο Βουλευτής ΚΚΕ Αιτ/νίας κ. Ν. Μωραΐτης, ενώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Ι. Λύτρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Κολοβός και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Ι. Τέγας.

Επίσης από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας ο Δήμαρχος κ. Γ. Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Τσακάλης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Μπαλατσούρας και ο Πρόεδρος Τοπικού Διαμερίσματος Παλαίρου κ. Δ. Σταχτιάρης. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Ηπείρου Ι. Φορτσέρης, ο Διοικητής Π.Υ. Άρτας κ. Αθ. Μικρούλης και από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Δ. Παπαευθυμίου , καθώς και ο βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή κ. Φ. Τσόλκας.

Πηγή φωτογραφιών: agriniopress.gr

Σχετικές ειδήσεις