ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπόρων που δρούσε στον Έβρο (photos)

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπόρων που δρούσε στον Έβρο (photos)

Το κύκλωμα πιάστηκε να μεταφέρει περισσότερους από 100 Σύριους μετανάστες από τον Έβρο προς το εσωτερικό της χώρας, στοιβαγμένους σε ένα φορτηγό.

Επιχείρηση της αστυνομίας της Θεσσαλονίκης είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν έξι άτομα, τέσσερις Βούλγαροι και δύο Τούρκοι ηλικίας από 25 έως 40 ετών, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη κυκλώματος που μετέφερε μετανάστες έναντι χρηματικής αμοιβής.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι κι ένας 40χρονος Βούλγαρος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία είναι έπαιζε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

Οι Σύριοι μετανάστες βρέθηκαν στοιβαγμένοι σ' ένα φορτηγό, το οποίο εντόπισαν αστυνομικοί της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, το πρωί της Τρίτης (1/9) στην Εγνατία οδό. Συνολικά στο όχημα βρίσκονταν 103 Σύριοι, ανάμεσά τους και 19 ανήλικοι.

Το φορτηγό ακολουθούσε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο λειτουργούσε ως «προπομπός» για να ελέγχει για πιθανή παρουσία αστυνομικών μπλόκων. Στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας, οι αστυνομικοί σταμάτησαν τα δύο οχήματα και συνέλαβαν του έξι αλλοδαπούς.

Όπως αποκάλυψαν στην Αστυνομία οι μετανάστες, είχαν συμφωνήσει να δώσουν 2.000 ευρώ έκαστος προκειμένου να ταξιδέψουν μέχρι την Ελλάδα. Τα ξημερώματα της Τρίτης τους είχαν παραλάβει από πέρασμα του Έβρου με σκοπό να τους οδηγήσει πιθανότατα στη Θεσαλλονίκη.

Από εκεί, εκτιμάται πως οι πρόσφυγες θα προσέγγιζαν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, μέσω των οποίων θα επιχειρούσαν να ταξιδέψουν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Σχετικές ειδήσεις