ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εγκληματική οργάνωση διακινούσε ναρκωτικά αξίας 2,5 εκατ. ευρώ

Εγκληματική οργάνωση διακινούσε ναρκωτικά αξίας 2,5 εκατ. ευρώ

Σπείρα εμπόρων ναρκωτικών διακινούσε τεράστιες ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης, με την αξία των κατασχεθέντων να ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι τρία άτομα που συνελήφθησαν την Πέμπτη (17/9) στη Βούλα.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Αλβανίας (ηλικίας 34 και 48 ετών) και έναν 59χρονο υπήκοο Ρουμανίας, ενώ αναζητείται και τέταρτο μέλος της οργάνωσης, υπήκοος Αλβανίας.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων εισαγωγής στην Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης σε κατεργασμένη και ακατέργαστη μορφή και τη σύλληψη μεγαλεμπόρων ναρκωτικών, εντόπισε τον 34χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Κατόπιν, διαπιστώθηκε ότι προμήθευε ναρκωτικά -κατεργασμένη και ακατέργαστη κάνναβη- στους άλλους δύο συλληφθέντες συνεργάτες του, εμπόρους ναρκωτικών, που είχαν αναλάβει την περεταίρω διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και της χώρας.

Από έρευνες σε οικίες και οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) συνολικού μικτού βάρους 282 κιλών και 995 γραμμαρίων.

-Ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας συνολικού μικτού βάρους 41 κιλών και 510 γραμμαρίων.

-Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1,5 γραμμ.

-Ποσότητα ηρωίνης βάρους 12,8 γραμμ.

-Δύο πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα.

-Μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

-Το χρηματικό ποσό των 8.810 ευρώ.

-49.200 λεκ Αλβανίας.

-8 χρυσές λίρες Αγγλίας.

-55 λίρες Τουρκίας.

-Μία ηλεκτρονική συσκευή ελέγχου γνησιότητας χαρτονομισμάτων.

-Τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων μελών της οργάνωσης.