ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πάτρα: Σύλληψη 35χρονου για δεκάδες απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

Πάτρα: Σύλληψη 35χρονου για δεκάδες απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς μαζί με δύο συνεργούς του τηλεφωνούσαν κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα προσποιούμενοι τον ιατρό, τον αστυνομικό ή τον δικηγόρο, ενώ με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, στην μία περίπτωση ζητούσαν χρήματα για να «διευθετήσουν» υπόθεση του τροχαίου, επειδή υπαίτιος ήταν στενό συγγενικό τους πρόσωπο. Στην άλλη περίπτωση, ζητούσαν τα χρήματα, ώστε να εγχειριστεί άμεσα το στενό συγγενικό τους πρόσωπο, αφού όπως έλεγαν στους ηλικιωμένους, είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο.

Οι αστυνομικοί, κατάφεραν να φθάσουν στην σύλληψη του 35χρονου, όταν ο τελευταίος επιχείρησε να εξαπατήσει μια 84χρονη στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας.

Σύμφωνα πάντοτε με την Αστυνομία, ο δράστης, τηλεφώνησε το απόγευμα της Τετάρτης (16/12) στην 84χρονη, όπου προσποιούμενος τον γιατρό, της ανέφερε ότι ο γιος της είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και απαιτούνταν 20.000 ευρώ για να εγχειριστεί άμεσα.

Η 84χρονη, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, πείστηκε από τους ισχυρισμούς του δράστη και συμφώνησε να συναντηθούν στην πλατεία της Ελεκίστρας, για να του δώσει 3.000 ευρώ.

Όμως, δεν πήγε μόνη της στο σημείο συνάντησης, αλλά με έναν γείτονά της, ο οποίος άρχισε να ζητά από τον 35χρονο λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο 35χρονος κίνησαν υποψίες στον γείτονα της ηλικιωμένης, ο όποιος την συμβούλεψε να μην δώσει τα χρήματα.

Τότε ο 35χρονος μπήκε σε ένα Ι.Χ. και έφυγε, όμως συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, καθώς ο γείτονας κατάφερε να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και να ενημερώσει την Αστυνομία.