ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βρέθηκε ο 4χρονος Φοίβος - Συνελήφθη ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής

Βρέθηκε ο 4χρονος Φοίβος - Συνελήφθη ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 4χρονο Φοίβο κοντά στο χωριό Ορμύλια, στη Χαλκιδική εκεί όπου ζούσε και έγινε το φονικό.Σύμφωνα με την αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ο ίδιος εντοπίστηκε μαζί με τον 4χρονο γιο του και δεν προέβαλε αντίσταση καιοδηγείται στην Ασφάλεια Πολυγύρου.

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο πατέρας του 4χρονου Φοίβου, Κλοντ Λέσι, ο οποίος είχε σκοτώσει τη γυναίκα του στις αρχές του Ιανουαρίου, μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου παιδιού τους. Μαζί με το συζυγοκτόνο εντοπίστηκε και ο 4χρονος Φοίβος, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από 75χρονο άντρα που ισχυρίζεται πως είδε το συζυγοκτόνο της Χαλκιδικής με το μικρό Φοίβο να περιφέρεται σε ελαιώνες σε απόσταση μόλις ενός χιλιόμετρου από το χωριό

Ο 4χρονος είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στην οικογένειά του ενώ θα μεταβεί εκεί κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα το παιδί να μεταφερθεί και στο νοσοκομείο για προληπτικές εξελίξεις.

Πώς τον εντόπισαν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τηλεφώνημα ενός 75χρονου ήταν αυτό που κατάφερε να οδηγήσει τους αστυνομικούς στην καλύβα κοντά στην περιοχή της Ορμυλίας, όπου ο 35χρονος διατηρούσε τα μελίσσια του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας κατήγγειλε στις Αρχές πως είδε τον 35χρονο με τον μικρό Φοίβο να περιφέρεται σε ελαιώνες κοντά στο χωριό, γεγονός που κινητοποίησε εκ νέου τις Αρχές για έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι όλες αυτές τις ημέρες οι έρευνες των Αρχών είχαν επικεντρωθεί στην περιοχή, καθώς αξιωματικοί επέμεναν ότι δεν έχει καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Χρονικό

Το παιδί είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Τετάρτης (06/01), όταν ο πατέρας του, ο οποίος διέμενε εδώ και έξι μήνες στην Αλβανία, βρέθηκε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Ο 35χρονος που είναι αλβανικής υπηκοότητας μαχαίρωσε έξι φορές τη 41χρονη γυναίκα, προκαλώντας της θανάσιμα τραύματα. Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές της γυναίκας έσπευσαν στο σπίτι, όπου τη βρήκαν αιμόφυρτη.

Ο δράστης έφυγε τρέχοντας από το σημείο του εγκλήματος, παίρνοντας μαζί του τον μικρότερο γιό τους (το ζευγάρι έχει έναν ακόμα γιο, 6 χρονών) κι εξαφανίστηκε.

Η ζήλια είναι σύμφωνα με τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ο λόγος που οδήγησαν τον 35χρονο στο φονικό ενώ πληροφορίες τον θέλουν να έχει ποινικό μητρώο για υποθέσεις ναρκωτικών.

Το μηχανάκι του δράστη εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής (10/01/2016)

Στην συγκεκριμένη περιοχή είχε ελεγχθεί από την πρώτη στιγμή από τις αστυνομικές αρχές, αλλά δεν είχε εντοπιστεί το μηχανάκι. Ωστόσο λίγα 24ωρα αργότερα το μηχανάκι βρέθηκε και διπλα του υπήρχε ένα ματωμένο αντρικό μπουφάν.

Τραγική φιγούρα ο πάππους του μικρου

«Τρέμω για το εγγονάκι μου» έλεγε ο παππούς του 4χρονου παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες σε «κατάσταση σοκ» βρίσκόνταν και ο 6χρονος αδελφός του Φοίβου καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της μητέρας του από τον πατέρα του...

Παρακολουθείστε τον τραγικό παππού...

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Σχετικές ειδήσεις